• Ergene'de Ramazan Bir Başka Güzel
Ergene

Ergene'de Ramazan Bir Başka Güzel

  • 18 Haziran 2018
  • 2062 Kez Okundu

Ergene Belediyesi her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ilçenin tüm mahallelerinde iftar sofralarını kurdu. Ramazanda bölgenin en kapsamlı iftar sofrasını kurarak, ramazan ayı boyunca yaklaşık otuz bin kişiye ev sahipliği yaptı.

17 Mahallede 27.750 Kişiye İftar Yemeği Verildi

Ergene Belediyesi'nin 20 gün boyunca 17 mahallede kurduğu iftar sofrasına bölge halkı yoğun katılım sağlarken, Ramazan'ın bereket ve güzelliğini iftar sofrasında paylaşmanın mutluluğu yaşandı. Ergene ilçesine bağlı mahallelerde başlayan iftar yemeklerine belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları ile birlikte katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşların yoğun katılımıyla startı verilen iftar sofraları 17 mahallede de  vatandaşların yoğun  katılımı ile gerçekleşirken, konu ile ilgili Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “İlkleri yaşatan belediye anlayışımızdan hareketle halkımıza yönelik düzenlediğimiz iftar sofraları ve sonrasında Ramazan eğlenceleri vatandaşlarımızın memnuniyetiyle karşılanmaktadır. İftar sofralarına katılan Ergene halkına katılımlarından dolayı  teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Ergene’de Tenceresini Getiren Yemeğini Aldı

Paylaşma ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı zaman dilimlerinden birisi olan Ramazan ayında belediye bu yıl bir ilk yaşatarak kurulan iftar sofralarının yanı sıra 5 gün boyunca iftarda yemek dağıtımı gerçekleştirdi. 12 bin kişilik iftar yemeğinin belirlenen noktalarda dağıtımını yapan Ergene Belediyesi, tencereni kap gel sloganı ile başlattığı yemek dağıtımı vatandaşların memnuniyeti ile karşılandı.

 

2400 Aileye Ramazan Paketi Ulaştırıldı

Ramazan ayının bereketiyle sosyal alandaki çalışmalarına ağırlık veren Ergene Belediyesi, 2400 aileye, içerisinde temel gıda ürünlerinin bulunduğu Ramazan Kolisini ulaştırdı. Her yıl ramazan ayında gerçek ihtiyaç sahibi yaşlılar ile hiç geliri olmayan ailelerin önceden tespit edilip, içinde her türlü yiyecek bulunan gıda paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtan Ergene Belediyesi, bu yılda geleneği bozmadı. Birlik ve beraberlik ruhunun ön planda olduğu iftar güzel görüntülere sahne oldu.