• Sonunda Yıkıldı
  • Sonunda Yıkıldı
  • Sonunda Yıkıldı
Çorlu Güncel

Sonunda Yıkıldı

  • 18 Haziran 2018
  • 1751 Kez Okundu

Gazetemizin daha önce gündeme taşıdığı Nusratiye Mahallesi’nde bulunan Çardaklı Çeşme mevkiinde bulunan Eski Askeri Lojmanlar sonunda yıkıldı. Mahalle sakinleri uyuşturucu kullanıcılarından kurtuldu.

Askeri lojmanların taşınması üzerine atıl durumda kalan binalar son zamanlarda uyuşturucu kullanıcıların mekânı olmuştu. Mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı Mehmet Elçi atıl durumda olan eski askeri lojmanların yıkılması gerektiğini gazetemize değerlendirmişti. O lojmanlar geçtiğimiz günlerde yıkıldı.

MAHALLELİ OLARAK YIKILMASINA SEVİNDİK

Eski askeri lojmanların yıkılması ile ilgili konuşan Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Elçi, “Avrupa Yakası Gazetesi ile röportaj yapmıştık, lojmanların durumu basına yansıdı. Basına yansımasından sonra Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile görüştük, bizden bir dilekçe istedi. Bende dilekçemi yazdım götürdüm verdim. Dilekçeyi vermemin üzerinden iki gün geçti, askeri yetkililer buraya geldi. “muhtarım gözleriniz aydın yıkıyoruz burayı” dediler, bizde onlara şunu söyledik, mahalle olarak burası bizi çok rahatsız ediyordu, yıkılmasına çok memnun olduğumuzu söyledik” dedi.

MOLOZLAR DA KISA SÜREDE KALKACAK

Yıkılan binanın molozları da kısa bir süre de kaldıracağını söyleyen Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Elçi, “Askeri yetkililer yıkılan binadan kalan molozlarında kısa sürede buradan alınacağını söyledi. Bu alanda otlar çok fazla büyüdü, belediyeden rica ettim, bu otların biçilmesi için, otlarda biçilirse burası tertemiz olacak” dedi.

BURASININ PARK OLMASINI İSTİYORUZ

“Yıkma işini dört beş gün içinde bitirdiler. Mahalleli olarak çok rahatladık. Şimdi de tabi ne olacak sorusu ortaya çıktı”  diyen Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Elçi, “burasının park olmasını istiyoruz” dedi. Elçi, “Askeri yetkililere bu soruyu sordum. Biz mahalleli olarak park olmasını istiyoruz, çünkü burada çok fazla ağaç var ve bu yeşillik alanı park olarak kullanmak istediğimizi söyledik Askeri yetkili bize tam bir şey söyleyemedi ama şunu söyledi,  eski lojmanların bulunduğu yeri okul için de istediğini söyledi.” diyen Mehmet Elçi, “Bizler buranın park olmasını istiyoruz, çok fazla ağaç var, okul yapılırsa bu yeşil alan ortadan kaldırılacak ama park olursa bu ağaçlar burada kalacak, sonucu merakla bekliyoruz” dedi.

İmdat Şahin