• Yeni Otobüsler Hizmette
Çorlu Güncel

Yeni Otobüsler Hizmette

  • 18 Haziran 2018
  • 1348 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu ilçesinde toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 27 adet otobüsü vatandaşların hizmetine sundu.

Karlı, Uzunhacı, Bahçeağıl, Yanıkağıl, Karaağaç, Kapaklı ve Büyükyoncalı güzergâhında hizmet verecek olan otobüsler vatandaşların kırsal mahalleler arasında konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlayacak.

ARAÇ SAYISI 155’E ÇIKTI

Törende yaptığı konuşmada çalışma sistemi ve ulaşım ağı ile ilgili katılımcıları bilgilendiren TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, "Bugün hizmete sunacağımız 27 otobüs ile araç sayımız 155'e çıkacak. Yeni araçlarımızla yeni güzergâhlarda vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu duygularla filoya katılan araçların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şoför arkadaşlarımıza kazasız seferler, vatandaşlarımıza konforlu ve hayırlı seyahatler diliyorum. " dedi.

ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İLERİYE GÖTÜRÜYOR

Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Çorlu ilçesi her sene artan nüfusu ile Tekirdağ ve Trakya'nın en hızlı gelişen ilçelerindendir. Bu gelişme de beraberinde birçok ihtiyacı getirmektedir. Bütün büyük ve hızla gelişen şehirlerde olduğu gibi Çorlu'da da zaman zaman trafik sorunları yaşanmaktadır. Bu sorunların aşılmasında toplu taşımanın öneminin vurgulanması gerekiyor. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarının önemi konusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir. Güvenli ulaşım ve daha temiz bir çevre için toplu taşımanın altın niteliğinde olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün 27 aracımızı toptu taşıma ağına katarak ulaşım sorunun çözümünü bir adım daha ileriye götürüyoruz. " dedi.

“ÇORLU TRAFİĞİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR”

Törenin son konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çorlu ilçesi sorunları ötelenmemesi ve hemen çözülmesi gereken bir ilçemiz. Çorlu trafiğinin bu araçlarla beraber bir kez daha gözden geçirilmesi gerekiyor. Çorlu ilçemize çok güzel bir otogar kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Hizmetlerimiz aralıksız olarak devam edecek. Yeni kurulan bir büyükşehir belediyesi olarak 1 katrilyon 620 trilyon TL'lik 172 projemiz verdiğimiz hizmetlerin gücünü ortaya koyuyor. Tekirdağ bu kadar yatırıma rağmen hala yatırım istiyor. Tekirdağ alt yapı sorununu 2017'de bitiriyorsa, `Türkiye'ye çağ atlattık' diyenlerin mesajlarını verirken çok iyi düşünmeleri gerekir. Bir takım sıkıntılar elbette yaşanacak. Fakat yaşanan sıkıntıların siyasal rant olarak kullanılmasına üzülüyorum. Bu hizmetlerin başarısı bu görevi bizlere layık gören halkımızındır. Gelecek Ramazan Bayramınızı kutluyor, otobüslerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Çorlu Belediyesi önünde düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Tekirdağ Belediyesi Eski Başkanı Adem Dalgıç, Çorlu Belediyesi Eski Başkanı Ünal Baysan, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.