• Akran Zorbalığı Öykülerle Anlatıldı
Çorlu Güncel

Akran Zorbalığı Öykülerle Anlatıldı

  • 18 Haziran 2018
  • 1017 Kez Okundu

Çocuk kitapları ve ebeveynlere yönelik kitapların satıldığı, anne ve babaların çocuklarıyla güzel vakit geçirebileceği Minik Düşler Kitabevi, Türkiye’nin önde gelen çocuk edebiyatı yazarlarını Çorlu’ya getirmeye devam ediyor. İki hafta önce Özge Lokmanhekim’i miniklerle buluşturan Minik Düşler, bu hafta da Zor Balık serisiyle tanınan Büşra Tarçalır Erol’u konuk etti.

Çorlu Çizgi Koleji Ana Okulu öğrencileriyle buluşan yazar Büşra Tarçalır Erol, çocuklara akran zorbalığını ve zorbalıktan kurtulmayı veya zorbalık yapmamayı anlatan Zor Balık isimli öyküsünü okudu. Küçük bir balığın başından geçen öyküyü ilgiyle dinleyen minikler, okuma saatinin sonunda kitaplarını yazar Büşra Tarçalır Erol’a imzalatarak okullarına döndü.

ZORALIK HAKKINDA FARKINDALIK DÜŞÜK

Klinik Psikolog olan yazar Büşra Tarçalır Erol, çocukların önemli bir sorunu olan akran zorbalığının psikolojik gelişimlerini ve kişilik gelişimlerini olumsuz etkilediğini belirterek, çocukların ve velilerin önemli bir kısmının zorbalığa uğradığının veya yaptığının zorbalık olduğunun farkında olmadığını söyledi. Yazdığı kitapla bu konuda çocuklarda farkındalık yaratmayı amaçladığını belirten yazar, çocuklarla çalışmanın hem çok zor olduğunu hem de bir o kadar keyifli olduğunu söyledi.

Ergene Vadisi F Blok’ta yer alan Minik Düşler Kitabevi, etkinlik ve kitapların yanı sıra anne ve babaların çeşitli dünya çaylarını bulabileceği ve çocuk kitaplarını satın almadan önce inceleyebilecekleri bir mekan olarak öne çıkıyor.

SEYFİ GENÇ