• Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı
  • Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı
  • Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı
  • Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı
  • Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı
  • Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı
  • Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı
Çorlu Güncel

Önerler'de Molozlarla Doğa Katliamı

  • 12 Haziran 2018
  • 1520 Kez Okundu

Çorlu Önerler Mahallesi’in arka kısımları kaça enkaz döküm merkezi oldu. Önerler’i Ergene’ye bağlayan yollarda ve çiftliklere giden stabilize toprak yolların kenarlarında çok sayıda kaçak dökülmüş enkazlar yer alıyor.

KONTROL YETERSİZ, GİZLİCE DÖKÜM YAPILIYOR

Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tedbir ve cezalarının yetersiz kalması nedeniyle sorumsuz kişiler hem çevreyi kirleten hem de doğaya zarar veren enkazları ve mobilyalar Önerler’in arka kısımlarına gizlice döküyor. Özellikle kum ocağı yolu üzeri ve bağlık bölgeler mevkiinin alt kısımlarındaki yollarda yoğunlaşan enkaz döküm olayları, bölgede oturan vatandaşların tepkisini çekiyor. Genellikle geceleri veya gizlice yapılan döküm işlemleri nedeniyle yol kenarları çöplüğe dönüyor.

DÖKÜLENLER ARASINDA NELER YOK Kİ!

Önerler Mahallesi’nin arka kısmında yol kenarlarına dökülen enkaz, mobilya ve çöpler içinde çok çeşitli malzemeler dikkat çekiyor. Dökülen malzemeler arasında henüz kolilerinden bile çıkarılmamış içecekler, çok sayıda cam avize parçaları, gaz maskeleri, kıyafetler, koltuklar ev tadilat atıkları, inşaat atıkları ye alıyor. Mahallerine enkaz döküldüğünü gazetemize haber veren Önerler Mahallesi sakinleri, “Bu enkazları Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başka olmak üzere şikayet etmediğimiz yer kalmadı. Hiç biri önlem almadı. Gelip buraya enkaz dökmeye devam ediyorlar” dedi. Önerler sakinleri yol kenarlarına dökülen molozların ve atılan mobilyaları, çöplerin temizlenmesini istedi.

ÜCRETİ 15 TL, CEZASI 10 BİN TL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre molozların toplanması ilçe belediyelerinin sorumluluğunda. Evinde moloz oluşan vatandaşların bunları torbalara doldurup alınması için belediyeye haber vermesi gerekiyor. Çorlu Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, ev tadilatı molozları 15 torbaya kadar ücretsiz olarak hafriyat döküm alanına bırakılabiliyor. Daha fazlası için araç tutuluyor araç plaka ve ruhsat bilgileriyle Çorlu Belediyesi’nin 4. Katındaki Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak harç yatırılıyor. Eğer enkaz kamyonet ile taşınacak kadar ise 15 TL, kamyon ise 55 TL yatırılması gerekiyor. Vezneden alınan makbuzla Velimeşe Karaağaç Mevkii’ne enkaz dökümü gerçekleştiriliyor. 

İzinsiz moloz dökenler tespit edildiğinde Çorlu Belediyesi Çevre Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından çevreyi kirletme cezası olarak 10 bin TL’ye kadar ceza kesiyor. Üstelik dökülen enkazı da yine döken kişi kaldırmak zorunda kalıyor.  

SEYFİ GENÇ