• Yarın Arefe, Son Kez Iftar Açılacak
Çorlu Güncel

Yarın Arefe, Son Kez Iftar Açılacak

  • 12 Haziran 2018
  • 1023 Kez Okundu

Ramazan ayı arefe günü yani yarın tutulacak oruçla son bulacak. Esnaf Ramazan'ın son günü ve bayramın habercisi olan arefe gününden oldukça ümitli. Her sene vatandaşların yoğun bir şekilde bayram alışverişi yaptığı bu günde esnaflar da çifte bayram yapıyor. Fakat bu yıl gerek pazarcılar gerekse de esnaflar, satışların durgun olduğunu belirterek, arefe günündeki satışların son umutları olduğunu söyledi.

BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tek Park’dan alınan bilgiye göre Bayram boyunca şehir içi ulaşım her milli ve dini bayramda olduğu gibi ücretsiz olacak.  Tek Park Mezarlıklara ulaşım için ek tedbirler aldı. Otobüslerin hatları mezarlıklara kadar uzatıldı. Böylelikle vatandaşlar, bayram sabahı mezarlıkları rahatça ziyaret edebilecek. Mezarlıklar Müdürlüğü de normal mesai saatinden önce mezarlıkları ziyarete açacak. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturularak halkın ziyaretlerini rahat yapabilmesi için gerekli tedbirler alınacak. Mezarlıklar Müdürlüğü, Bayram süresince de cenaze işlemlerini aksatmadan devam ettirecek.

Bayram süresince Çorlu genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı 29-31 derece arasında seyredecek.

KAYMAKAMLIK BAYRAMLAŞMASI SAAT 10’DA

Çorlu Kaymakamlığı tarafından bayramın ilk günü saat 10’da protokolle bayramlaşma organize edilecek. Tarihi Çorlu Belediye Binası’nda düzenlenecek bayramlaşma programında Kaymakam Levent Kılıç ve ilçe protokolü bayramlaştıktan sonra halkla da bayramlaşılacak.

SEYFİ GENÇ