• 150'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı
  • 150'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı
  • 150'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı
Çorlu Güncel

150'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

  • 11 Haziran 2018
  • 1077 Kez Okundu

11 Haziran 1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü Atatürk Meydanı’nda düzenlenen program ile kutlandı.

Program Çorlu Kızılay Başkanı Selime Dodurka’nın anıta çelenk bırakmasıyla başladı. Çelenk bırakmanın ardından saygı duruşunda ve İstiklal Marşı okundu. Çorlu Kızılay Şubesi’nin düzenlediği programa Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Naciye Yurdseven ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı katıldı.

Mensubu Bulunmaktan Büyük Gurur Duyuyoruz

Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, günün anlamıyla ilgili bir konuşma yaptı. Dodurka, “Mensubu bulunmaktan büyük bir gurur duyduğumuz Kızılay’ımız 11 Haziran 2018 itibariyle bu gün 150. Yaşına giriyor. Tüzüğünde de altının çizildiği gibi “Faaliyetleri zamanla sınırlı olmayan” bu büyük yardım çınarına bu güne kadar milyonlarca iyilik gönüllüsü güç vermiştir. Öncelikle ebediyete göç eden tüm Kızılaycılara Allah’tan rahmet aramızda olanlara şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Türk Kızılay’ı Mağdurların Yanında 

Kızılay dünyanın dört bir yanında mağdurların yanında, Kızılay’ın hilalini görenler rahat bir nefes alıyor diyen Selime Dodurka, “Kızılaycılık özünde bir iyilik hareketidir. Bu iyilik hareketi neredeyse bir buçuk asırdır iyi insanların omuzlarında yükselmiş, dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımızın yanında Kızılay hilalimiz gururla dalgalanmıştır. Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri bir yana bugün 5 kıtada milyonlarca mağdur Kızılay’ın hilalini görünce rahat bir nefes almaktadır. Bilmektedir ki Kızılay ihtiyaç sahipleri arasında hiçbir ayrım yapmadan Türk Milleti’nden aldığı merhamet elini mağdurun eliyle buluşturacak, yaralar ayrımsız bir şekilde sarılacaktır” dedi.

Kıymetli Kişiler Oldukça İyilik Dağıtılmaya Devam Edecektir.

Yeryüzünde kıymetli insanların olduğu sürece iyilik dağıtılmaya devam edeceğini söyleyen Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, Kızılay’ın yeni yaşını kutladı. Dodurka, “Bu değerli ve eşsiz kurumumuzun sizle gibi kıymetli kişiler olduğu sürece yaşayacağına ve iyilik dağıtacağına inancım tamdır. Kızılay’ımızın yeni yaşını kutlar, insanlık yolundaki çalışmalarında üstün başarılarımızın devamını dilerim” dedi.

İmdat Şahin