• Ak Parti Adaylarını Tanıttı
  • Ak Parti Adaylarını Tanıttı
  • Ak Parti Adaylarını Tanıttı
  • Ak Parti Adaylarını Tanıttı
  • Ak Parti Adaylarını Tanıttı
Çorlu Güncel

Ak Parti Adaylarını Tanıttı

  • 23 Mayıs 2018
  • 1442 Kez Okundu

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala Tekirdağ’da AK Parti’den aday olan Milletvekilleri Çorlu İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Çorlu İlçe Teşkilatını ziyaret eden 1. Sıra adayı Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel, 3. Sıra Milletvekili Adayı Çiğdem Goncagül, 4. Sıra Adayı Mestan Özcan, 5. Sıra Adayı Kerim Atalay, 6. Sıra adayı Abdullah Öğe ve 7. Sıra adayı Cem Karaca partililer tarafından coşkuyla karşılandı. İlçe binasında basın açıklaması yapan milletvekili adayları ardından Çorlu’da tur attılar. Gerçekleştirilen kısa Çorlu turundan sonra partililer Atatürk Meydanı’na gelerek mehteran takımını izledi.

MUSTAFA YEL’DEN ÇİFTETELLİ

Atatürk Meydanı’na gelindiğinde partililer ve Mustafa Yel burada çiftetelli oynadı. Mustafa Yel oyunuyla göz doldururken partililer oyundan sonra Mustafa Yel’i dakikalarca alkışladı. Milletvekili adayları gençlik kollarının hazırladığı Çorlu Gençlik Kolları Hazır yazılı maketin önünde fotoğraf çektirdi.

TÜRKİYE’DE EN İYİ MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNİ BİZ HAZIRLIYORUZ

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada Türkiye’de en iyi milletvekili listelerini AK Parti’nin hazırladığını söyledi. Şentop, “Bir seçim kararı alındı ve bir seçim takvimi başladı arkasından evvelki gün aday listeleri yüksek seçim kuruluna teslim edildi. AK Parti Türkiye’de belirlediği 600 aday kendi bölgelerinde çalışmalara başladı. Bu listelerle ilgili de etraflı çalışmalar yapıldı. AK Parti Türkiye’de en iyi liste yapan partidir. Siyasetin ölçüsü oydur, adayı belirlemede listeler hazırlanıyor tabi iş bitmiyor birde halkın oy vermesi gerekiyor. Dolayısıyla milletin karşısına en iyi adaylarla çıkmak gerekiyor, bununda gereğini genel merkez başta genel başkanım cumhurbaşkanımız olmak üzere bunun gereğini en iyi şekilde AK Parti yapıyor bu güne kadar. Milletten aldığımız cevap bu karşılık bu” dedi.

ÇORLU’NUN İL OLMASI GÜNDEMİMİZDE YOK

Çorlu’da kısa süre önce sosyal medya da başlatılan Çorlu İl olsun kampanyasına Mustafa Şentop, gündemimiz de yok dedi. Şentop, “AK Parti 2002 den beri iktidarda bizim her hangi bir ili bölerek il yapma gibi bir çalışmamız yok. Stratejik yerler güvenlik açısından olan illerimiz Hakkari ve Şırnak ile ilgili onlarla ilgili bir karar var. Bunlar dışında ilçelerin il olması gibi bir planımız yok. Onun dışında önemli olan şehirlerimizin doğru yönetilmesidir. AK Parti’nin iller içerisinde yeni bir il çıkarma gibi planı projesi yok. Biz bütünleştirmeye çalışıyoruz, bazı illeri bir araya getirerek büyükşehir olabilmek için başvurular yaptılar. İmza topladılar bununla ilgili. Önemli olan tekrar söylüyorum illerin, ilçelerin doğru yönetilmesidir” dedi.

DOLARIN YÜKSELMESİNDE ULUSLARARASI GÜÇLERİN ETKİSİ VAR

Doların yükselmesiyle ilgile de bilgi veren AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, “Sahur vakti bu işin olması mümkün değil ancak kâğıt üzerinde yapılabilirdi. Piyasalar kapalı olduğu için bu işi piyasalarda gerçekleştirme imkanımız yok doların yükselmesi sadece Türkiye değil bazı Latin Amerika ülkeleri de , Asya’daki gelişmelerle de bağlantılıdır. Ancak Türkiye’ye daha önce 15 Temmuz da olduğu gibi darbenin arkasında bulunan uluslararası güçlerin ekonomi üzerinde bir operasyonudur. Bunların Türkiye yönelik bir operasyon içinde olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin ekonomik yapısı güçlü bu saldırılara direnecek durumu var. Önümüzdeki günlerde de gerekli tedbirler yine alınacaktır” dedi.  

ÇORLU’YA YATIRIMLAR SÜRECEK

Çorlu’ya hükümetin çok yatırım yaptığını kaydeden Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel, bundan sonrada yatırımlar sürecek dedi. Yel, “Tekirdağımızdan hem Cumhurbaşkanımıza hem de milletvekilliği seçimlerinde çok büyük katkı çıkacağına inanıyorum. 1 milyon nüfusu geçen Tekirdağ’da en büyük ilçesi olan Çorlumuzu da hükümetimizin sağlık alanında, eğitim alanında lojistik alanda ve sosyal tranfer anlamında yapmış olduğu hizmetler ortada, bu bakımdan bu hizmetlerin bundan sonrasında da devamı için bizler tüm milletvekilleri olarak teşkilatlarımızla sizlerle beraber halkımızın bizden istediklerini en iyi şekilde yerine getireceğimize inancım tamdır” dedi.

BU PARTİ’NİN NENE HATUNLARIYIZ

AK Parti Tekirdağ 3. Sıra Milletvekili Adayı Çiğdem Goncagül ise Nene Hatun’un 63 ölüm yıldönümü olduğunu belirterek, partinin Nene Hatunları bizleriz dedi. Goncagül seçimlerde çok çalışmaları gerektiğini söyleyerek konuşmasını sürdürdü. Çiğdem Goncagül, Kurulduğumuz günden itibaren kadın kollarımız hep aynı heyecanla çalıştık. Malumunuz üzere seçime 30 gün var ve bizleri çok yoğun bir süreç bekliyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenini sarmamamız gerekiyor. Bunun için bizim canla başla çalışması gerekiyor. Sahada tek tek kapıları çalarak çalışma yapmamız lazım. Bu yolda yürüyen tüm dava arkadaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Bu partinin nene hatunları olduk. Dün de Nene Hatun’un 63. Ölüm yıl dönümüydü. Bebeğini beşikte bırakıp vatana hizmet etmek için yola çıkan kadınlarımızdandı biz o neslin kadınlarıyız” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE AK PARTİ BAYRAĞINI BELEDİYE BİNASINA DİKECEĞİZ

24 Haziran seçimlerini kazandıktan sonra sıranın yerel seçimlere geleceğini belirten AK Parti Tekirdağ 4. Sıra Milletvekili Adayı Mestan Özcan, Çorlu Belediyesine AK Parti bayrağını dikeceklerini öne sürdü. Özcan, “Çorlu’nun bu coşkusunu bütün Tekirdağ’a bütün Türkiye’ye gösterdiğiniz için Çorlu İlçe Teşkilatına teşekkür ediyorum. Çorlu bizim için çok önemli, Çorlu’da bizim için çok güzel bir potansiyel var, çok iyi bir nüfusumuz var. 15 Temmuzda olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi 24 Haziranda da Çorlu İlçe Teşkilatı bu başarıyı en iyi şekilde göstereceğine inanıyorum. Bu çalışmalarla AK Parti bayrağını bir sonraki yerel seçimlerde gösterirsek Çorlu Belediyesi’ne AK Parti bayrağını dikeceğimize inanıyorum” dedi.

GÖZÜMÜN NURU ÇORLU TEŞKİLATIM

Konuşma sırası AK Parti Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili adayı Kerim Atalay’a geldiğinde söze “gözümün nuru Çorlu teşkilatım diye başladı. Atalay konuşmasını sürdürdü. “24 Haziran seçimlerinde Çorlu’nun tarih yazacağına Tekirdağ’ın tarih yazacağına adım kadar eminim. Benim teşkilattaki arkadaşlarımdan ricam şudur, her bir adayın birinci sıra adayıymış gibi kabul edilerek ve bu prensiple çalışmaların yürütülmesidir. Önümüzdeki süreç çok önemli bir süreç bu süreci birlik beraberlik içerisinde hep  beraber değerlendireceğimize inanıyorum. Bana hepinizin haklarını helal etmesini istiyorum, bundan sonra birliğimiz beraberliğimiz devam etmesini istiyorum” dedi.  

BİR AY İÇERİSİNDE ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAĞIZ

Ramazan Bayramı’ndan bir hafta sonra Demokrasi Bayramı da yaşayacakların belirten AK Parti Tekirdağ 6. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Öğe 24 Haziran seçimlerini kazanacaklarını ifade etti. Öğe, “Bir ay içerisinde iki tane bayram yaşayacağız birisi Ramazan Bayramı ikincisi ise bir hafta sonra Demokrasi Bayramı yaşayacağız. 24 Haziran seçimleri çok önemli Türkiye Cumhuriyetinin en önemli seçimlerinden birine giriyoruz. Bir karar vereceğiz patika yoldan mı gideceği yoksa otobana mı çıkacağız. Bu seçimlerden başarılı olacağımızı düşünüyorum. Başarının geleceğine bu kadroları görünce inancım bir kat daha artıyor” dedi.

29 YAŞIMDA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDUM

İl Gençlik Kollarından ayrılarak AK Parti Tekirdağ 7. Sıra Milletvekili olan Cem Karaca konuşmasında önemli olan Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin başkanı yapmaktır dedi. Karaca, “Çorlu Gençlik Kolları Başkanı olarak Tekirdağ Gençlik Kolları İl Başkanı olarak mücadele etmiştim. Bugün 29 yaşımda milletvekili adayı olarak karşınıza çıkıyorum. Bizim önceliğimiz listelerde birinci ikinci sıra olmak değil, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin başkanı yapmaktır. Bizim tek hedefimiz onu başkan olarak çıkarmaktır. Bizim için listenin başı sonu hiç önemli değildir, listelerde hangi ilçe var değildir bizim için tek ama tek geçerli sebep Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.  

İmdat Şahin