• Araçlar Park Ediyor, Kaldırımlar Kırılıyor
Çorlu Güncel

Araçlar Park Ediyor, Kaldırımlar Kırılıyor

  • 23 Mayıs 2018
  • 1048 Kez Okundu

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan iki bankanın ortasında kalan kaldırımlar ne yazık ki günden güne kırılarak kullanım dışı kalıyor. Vatandaşlar kaldırımların kırılmasındaki en büyük nedenin banka önlerine park eden araçlar olduğunu belirtti.

ENGELLİLER VE BEBEK ARABALARI GEÇEMİYOR

Yayaların rahatlıkla hareket ettiği ve onların kullanım hakkına sahip olduğu kaldırımlar ne yazık ki Çorlu'da bertaraf ediliyor. Omurtak Caddesi üzerinde yaşanılan bu sorunu gazetemize bildiren vatandaşlar bu noktada kırılan, yerlerinden çıkan kaldırım taşları sonrasında yayaların, bebek arabalı ailelerin ve özellikle tekerlekli sandalye kullanan engellilerin buradan geçemediğini belirtti.

Bu noktada kaldırımların kırılmasında, bozulmasında ki en büyük nedenin bankalara gelen vatandaşların araçlarını bu kaldırım üzerinden geçirmeleri olduğunu belirten vatandaşlar bu soruna bir önlem alınmaz ise ilerleyen günlerde burada kaldırım denen bir şey olmayacağını belirttiler.

KALDIRIMLARA ARAÇ PARK EDİLİYOR

Vatandaşlar zaman zaman burada kaldırım üzerine de parklanmalar olduğunu belirterek trafik polislerinin bu hususta dikkatli olması gerektiğini, kaldırım üzerine park eden araçlara gerekli cezaları uygulaması gerektiğini söylediler.

Sorun hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ya da Çorlu Belediyesinin bu alanda yeni bir kaldırım oluşturma çalışmasında olması gerektiğini belirten vatandaşlar sorunu daha iyi anlamak için Büyükşehir ve Çorlu Belediye Başkanını burada tekerlekli sandalyeli engelli aracı kullanmaya davet ettiklerini belirtti.