• 24 Haziran'da Halkın İktidarı İçin Sandıklara
Çorlu Güncel

24 Haziran'da Halkın İktidarı İçin Sandıklara

  • 23 Mayıs 2018
  • 1105 Kez Okundu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle siyasi partiler de resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundular. Törenin ardından parti çelengini sunan CHP İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlere dikkat çekti.

MİLLET İRADESİ CUMHURİYETLE EGEMEN OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı partisinin çelengini Atatürk anıtına sunduktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Arıcı, Atatürk’ün Samsun’da bağımsızlık mücadelesi başlattığını belirterek, " Samsun'da yakılan meşale zaman içinde tüm Anadolu'yu ve tüm Türkiye'yi de sararak daha da çok büyümüş ve en sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşuyla beraber millet iradesinin Türkiye'ye yansımasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve bundan sonra da uzun yıllardır devam eden Türkiye Cumhuriyeti var olmuştur” dedi.  Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs gibi önemli bir günde kutlanan bayramı gençlere armağan etmesinin önemine dikkat çeken Arıcı, “Gelecek gençlerdedir bugünlere kadar Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm liderlerimizi, tüm Cumhuriyet sevdalılarını, tüm demokrasi sevdalılarına minnetlerimi buradan bildiriyorum. Bundan sonra Cumhuriyeti ilelebet savunacak ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkacaklar da gençlerdir. Sizler Cumhuriyet Halk Partililer ve Cumhuriyet sevdalılar bugün buraya gelerek her bayramda görevini yerine getiren siz değerli dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

24 Haziran’da halkın iktidarının yeniden geleceğini öne süren Arıcı, “ Sarayın tek adamına karşı 1923'te millet iktidarına kuranlara karşı 24 Haziran'da da millet iktidarı için sandıklara gidip Türkiye'de tekrar milletin iktidarını ön plana çıkaracağız, Cumhuriyeti, demokrasiyi savunacağınıza inanıyorum, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk" şeklinde konuştu.

"DEVRİMLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da yaptığı konuşmada, " 19 Mayıs 1919 Çanakkale demek, Samsun demek, tam bağımsızlık demek, Mustafa Kemal bu günü bütün ümidim gençliktedir diyerek gençlerimize emanet etmiştir. Atatürk'ün devrimlerine hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor bugün burada bulunduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

SEYFİ GENÇ