• Ramazan Geldi Dilenci Sayısı Patladı
Çorlu Güncel

Ramazan Geldi Dilenci Sayısı Patladı

  • 23 Mayıs 2018
  • 1005 Kez Okundu

Ramazan aynın gelmesiyle birlikte vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapanlar çoğaldı.

Kaza yaparak sakat kaldığı yalanını uyduran ve kendilerine zihinsel engelli görünümü veren sahtekârlar, parayı alıp uzaklaştıktan sonra birden bire sağlıklarına kavuşarak, düzgün bir şekilde yürümeye başlıyorlar. Vatandaşlardan gazetemize iletilen şikâyetlerde, sahtekâr dilencilerin özellikle işyerlerine dadandığı belirtildi. Vatandaşlardan zekât ve sadaka vermeleri konusunda duygusal baskı oluşturmaya çalışarak para kopartmaya çalışan kişiler, kendilerine engelli görünümü vererek, engellileri de istismar ediyorlar. Engelliler ve Sakatlar Derneği ise bu durumdan rahatsız.

BAĞIŞ İÇİN SAKATLAR DERNEĞİ’Nİ ARAYIN!

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Yurdseven, dernek olarak engellilerin itibarını yükseltmek için engellilerin dilencilik yapmasını uygun bulmadıklarını belirterek, engelli taklidi yapanların da halkın merhamet duygularını istismar ettiklerini söyledi. Yurdseven gerçekten engelli olan ve ihtiyaç sahibi olan kişilere yardımda bulunmak isteyen vatandaşları da Belediye Açık Otoparkı içinde yer alan Sakatlar Derneği’ne gelerek bağış yapmaya davet etti. Yurdseven,“Genel olarak üretmeyen tüketmeye alışkınız. Bunun üstüne engelliliği de koyunca insanların duygularını sömüren kişiler ortaya çıkıyor. Fakat bu doğru değil. Engellilerin onurlu bir yaşam sürdürmesi için devletin yardımları ve aile üyelerine bakım için ödemeleri var. Biz dernek olarak da engellilerin kendi yaptığı el işlerini satarak veya mümkün olduğunca üreterek, çalışarak para kazanmalarını istiyoruz” dedi.

Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi olarak kendilerine kayıt yaptıran maddi durumu yetersiz engellilere her türlü ayni yardımları ulaştırdıklarını kaydeden Yurdseven, vatandaşların ayni yardımlarını doğrudan engellilere ulaştırdıklarını, maddi yardımlarla da gıda, kıyafet gibi malzemelerin alınarak engellilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Yurdseven, “Üyelerimin durumlarını ve ihtiyaçlarını takip ediyoruz. Gelen bağışları da onlara yönlendiriyoruz. Engellilerin her şeyine yetişmeye çalışıyoruz.  Doğru kişilere yardımların ulaştırılmasını sağlıyoruz. Gerçekten durumu kötü olan kişilere ulaşıyoruz” dedi.

SOKAKTA, PARKLARDA BAĞŞTOPLAYANLARA İTİBAR ETMEYİN

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin sokakta bağış toplamadığını, AVM önlerinde çalışan gönüllüleri olmadığını belirten Yurdseven, vatandaşlara derneğin adını kullanarak bağış toplayanlara karşı dikkat uyarısı yaptı. Yurdseven, “Çorlu’da derneğimizin ve benim ismimi kullanarak sokaklarda, AVM’lerin önlerinde bağış toplayanlar olduğu haberini aldık. Bu kişilerin kim olduklarını ve hangi dernek adına bağış topladıklarını, yasal olup olmadıklarını bilmiyoruz. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç beye durumu ilettim. Kendisi de herhangi bir kişi veya kuruluşa engelliler adına bağış toplama izni vermediklerini söyledi. Dolayısıyla bu kişiler Çorlu Kaymakamlığı’ndan da izin almadan bağış topluyorlar” dedi.

SEYFİ GENÇ