• Öğrenciler Atatürk'ün Birleştirici Yönünü Vurguladı
  • Öğrenciler Atatürk'ün Birleştirici Yönünü Vurguladı
Çorlu Güncel

Öğrenciler Atatürk'ün Birleştirici Yönünü Vurguladı

  • 21 Mayıs 2018
  • 1512 Kez Okundu

Çorlu Hanife Şefik Celep İlköğretim Okulu’nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gösterileri yapıldı. Gösterilerde en çok alkışı 4/E sınıfı öğrencilerinin yaptığı Osmanlı dönemine ait kıyafetlerden oluşan gösteri aldı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çorlu Hanife Şefik Celep İlköğretim Okulunda da büyük coşkuya kutlandı. Öğrencilerin yaptığı gösteriler velilerden ve izleyicilerden beğeni alırken özellikle okulun 4/E sınıfı öğrencilerinin Osmanlı dönemine ait kıyafetlerle yaptığı gösteri ayakta alkışlandı.

Öğrenciler gösteride Atatürk'ün birleştirici yönü üzerinde durmaya çalıştı. Okul yönetimi, "Atatürk'ü bu yıl da anarken,  19 Mayıs'ı kutlarken, onun ortak değerimiz olduğunu vurgularken geçmişimizdeki tarihi şahsiyetlerimizi de anmak, çocuklarımıza ve çevremize tanıtmak, hatırlatmak istedik" dedi.

BANDIRMA VAPURU CANLANDIRILDI

Masalsı bir anlatımla, Atatürk'ü ve tarihe damga vurmuş diğer Türk liderlerini gösteride başarılı bir şekilde anlatan öğrenciler ayrıca Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru’nun maketiyle de gösteriye damga vurdular. Programın sonunda Atatürk rolündeki öğrenci okuduğu şiirle veliler arasında duygusal anlar yaşatırken gösterinin tamamlanması ile 4/E sınıfı öğrencileri ayakta alkışlandı. Bunun yanı sıra ayrıca veliler tarafından 4/E sınıfı öğretmeni Mustafa Can'a verilmek üzere hazırlanan teşekkür plaketi Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün tarafından kendisine takdim edildi.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün de öğrencileri bu güzel gösterilere hazırlayan 4/E sınıfı öğretmeni Mustafa Can'ı tebrik ederek teşekkürlerini iletti.

SEYFİ GENÇ