• Millet İttifakı Huzur Getirecek
  • Millet İttifakı Huzur Getirecek
Çorlu Güncel

Millet İttifakı Huzur Getirecek

  • 21 Mayıs 2018
  • 934 Kez Okundu

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan oluşturulan Millet İttifakı ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Aytuğ Aslan ekonominin gidişatıyla ilgili de konuştu.

Seçim çalışmalarına başladıklarını kaydeden Aytuğ Aslan, “Saadet Partisi 24 Haziran seçimlerine kadar en iyi çalışan parti olacak” dedi. Aslan Millet İttifakı içerisinde olan partileri ziyaret ettiklerini söyleyerek konuşmasını sürdürdü. Aslan, “Millet İttifakı kapsamında da yerelde bizler birkaç gün önce İYİ Parti ziyaretimiz oldu. İYİ Parti’deki ilçe başkanımızı ziyaret ettik, sohbet ettik. Çalışmalar la ilgili ne yapacağız konusunda görüş alışverişimiz oldu. CHP İlçe Başkanlığı’nda ilerleyen günlerde ziyaretimiz söz konusu. Gidip onlar ile de görüşeceğiz” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI ÜLKEYİ DAHA HUZURLU HALE GETİRMEK İSTİYOR”

İttifak konusunda vatandaşların yanlış kanaatlere oluşturduğunu belirten Aytuğ Aslan bu bilerek yapılıyor dedi. Aslan, “İttifak meselesinde insanlarımızda yanlış bir kanaat ta var. İttifak denildiği zaman şöyle bir algı oluşturuluyor. Gerçekleri insanlara göstermemek adına bugün Saadet Partisi’nin CHP ile ittifak yaptığını, CHP ile beraber olduğunu ifade ederek bu birlikteliğe zarar vermek istiyorlar. İttifaktaki özlenen, millet ittifakındaki esas, öne çıkan duygu milletin şu anda ataşe gittiği ve ateşe giden bu ülkedeki insanların duyarlı insanların bir araya gelerek, bu ülkenin daha huzurlu bir hale gelmesi için çalışmasından ibaret” dedi.

“BİZE AK PARTİ’NİN ÇATISI ALTINDA GİRİN DEDİLER”

AK Parti’nin Saadete ittifak önerdiğini hatırlatan Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aslan, “AK Parti Saadet Partisi’ne ittifak talebi vardı, bu anlamda kapatın partinizi gelin AK Parti’nin çatısı altında seçimlere girin dediler. Tabi ki bu kabul edilebilir bir şey değildi. 50 yıllık Türkiye’nin siyasi hayatına yön vermiş bir görüşün, bir düşüncenin nasıl olur da o partiyi kapatıp ta gidip AK Parti’yle ittifak yapması düşünülebilirdi. Biz en başından beri ifade ettik biz ilkeler etrafında ittifak yapacağız dedik. Biz bu bağlamda hareket edeceğiz dedik. Bu bağlamda da CHP olsun, İYİ Parti olsun, Demokrat Parti olsun Millet İttifakı oluşturuldu” dedi.  

ÜRETEN GÜÇLÜ BİR EKONOMİ YOK

Ekonominin gidişatının kötü olduğunu belirten Aytuğ Aslan, güçlü bir ekonomi olsa bunlar olmaz dedi. Aslan, “Üreten güçlü bir ekonomi olsa dolar 4.50 lira olmaz, güçlü bir ekonomi olsa altının gramı bu kadar yüksek olmaz, bugün ekonominin buraya gelme sebebi güçlü bir ekonominin olmamasıdır. Bir ay önceki dolar kuru ile bugünkü dolar kurunu hesaplama yapsak 100 bin liralık dolar almış olsak bir ay önce bugün 110 bin liraydı, bu insanımızın cebinden çıkıyor. Bu ülkemizin borçlarının arttığının çok açık bir göstergesidir. Bunları insanlarımızın görmesi lazım, tartması lazım. Bizler halkımızı bu konularda uyarmaya devam edeceğiz” dedi.

İmdat Şahin