• Direnen Filistin Halkı Kazanacak
  • Direnen Filistin Halkı Kazanacak
  • Direnen Filistin Halkı Kazanacak
Çorlu Güncel

Direnen Filistin Halkı Kazanacak

  • 21 Mayıs 2018
  • 862 Kez Okundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına karşı Çorlu’da tepkiler sürüyor. Çorlu Emek Platformu bileşenleri Atatürk Meydanı’nda ABD ve İsrail’i basın açıklamasıyla protesto etti.

Birkaç gün önce Çorlu STK’lar Platformu’nun düzenlediği protesto eyleminden sonra şimdi de Çorlu Emek Platformu tepki gösterdi. Basın açıklamasında, CHP Çorlu İlçe Başkanlığı, Eğitim İş Çorlu Temsilciği, Eğitim Sen Çorlu Ergene Temsilciği, Emek Partisi, Haziran Hareketi katıldı. Basın açıklamasını Emek Platformu adına basın açıklamasını Eğitim İş Özlük Hukuk Sekreteri Eser Sönmez okudu.

BU KARAR PROVOKASYONDUR. 

ABD’nin aldığı bu kararı protesto olarak belirten Eser Sönmez, “ABD’nin 22 yıldır uygulamaya koymadığı Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğuna dair kararını hayata geçirmesini açık bir provokasyon olarak görüyoruz, Bu nedenle kamuoyuna yönelik yaptığı basın açıklaması yapma gereği duyuyoruz. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın aldığı kararla ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasıyla beraber başlayan protestolarda İsrail askerinin Filistinlilere açtığı ateşle en az 60’a yakın kişi yaşamını yitirdi. 3000’e yakın kişi yaralandı” dedi.

GÜN KATİL İSRAİL FİLİSTİN’DEN DEFOL DEME GÜNÜDÜR.

ABD Ortadoğu da onlarca Filistinlinin yaşamını yitirmesine binlerce Filistinlinin de hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade eden Eser Sönmez, “Ne yazık ki, kararından ve provokasyondan vaz geçmeyen, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada çatışma zemini yaratacak politikalara hız kazandıran, emperyalist politikalarla Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD Filistin’de bugün onlarca Filistinlinin yaşamını yitirmesine, yüzlercesinin yaralanmasına yol açan gelişmelerin de sorumlusudur. ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları doğrultusundan Kudüs’ün iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirmektedir” dedi.

ABD PROVOKASYONDAN DERHAL VAZGEÇMELİDİR

Konuşmasını sürdüren Eser Sönmez, ABD’nin bu kararından derhal vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Sönmez, “ABD provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir. Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir. İşgalci İsrail Devleti ABD emperyalizmiyle birlikte Ortadoğu halklarına saldırmaya, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 1967 yılından bu yana Filistin’i kan gölüne çevirmeye devam ediyor. Faşist Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının akabinde ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak için harekete geçmesi, savaş ve işgal politikalarını tırmandırmaktan başka bir anlam taşımıyor. Filistin halkı, İsrail işgaline de, emperyalizmin ayak oyunlarına da hayır diyor” dedi.

TÜRKİYE SOMUT ADIMLAR ATMALIDIR

ABD’nin bu girişimine Türkiye’nin somut adımla cevap vermesi gerektiğini belirten Sönmez, “Filistin halkı, emperyalizme ve işgalciliğe karşı koyarak, tarihine ve geleceğine sahip çıkmanın bilinciyle, onurlu direnişiyle yol göstermeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden de beklentilerimiz kuru söz değil, ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar iptal edilmelidir. Ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır. Bölgenin geleceği hakkında bölgede yaşayan halklar karar vermeli emperyalistler değil. Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, Filistin ve İsrail haklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır” dedi.

İmdat Şahin