• “Herkes Birinci Sıraymış Gibi Çalışacak”
Çorlu Güncel

“Herkes Birinci Sıraymış Gibi Çalışacak”

  • 18 Mayıs 2018
  • 1282 Kez Okundu

Milliyetçi Hareket Partisi, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday listesini ilk açıklayan parti oldu. Tekirdağ 7. Sıra milletvekili adayı olan Mali Müşavir Oktay Üstün, MHP’den 19 aday adayının tümünün sıra gözetmeksizin sanki 1. Sıradan aday gösterilmesi kararı aldığını belirterek, teşkilat olarak sıkı bir çalışma içerisine gireceklerini söyledi.

BAHÇELİ’NİN ARKASINDAYIZ

23 Nisan’da Ankara’ya giderek aday adaylığı başvurusunu yapan ve o günden bu yana sahada olan MHP Tekirdağ’dan 7. sıra adayı Oktay Üstün, MHP olarak sahadaki durumlarının iyi olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin projesi olduğunu belirten Üstün, parti ve teşkilat olarak da genel başkanlarının arkasında olduklarını vurguladı.

Geçen seçimde az bir farkla bir milletvekilliğini AK Parti’ye kaptıran MHP bu defa, AK Parti ile aynı ittifakın bir parçası olmasına karşın, TBMM’de güçlü temsil için Tekirdağ’dan tekrar milletvekili çıkarmak konusunda iddialı olduklarını belirten Oktay Üstün, “Bizim için sıra önemli değil. Birinci veya 7. Sıra olsak da, liste dışı kalsak dahi biz el ele, kol kola bu işin mücadelesini yapacağız. Birinci sırada olmuş gibi herkes çalışmasını o şekilde yapacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN MHP’YE İHTİYACI VAR

Üstün gazetemize verdiği demeçte Türkiye’nin bugünkü durumda MHP’ye ihtiyacı olduğunu belirterek, “MHP Türkiye’yi içinde sürüklendiği politik, ekonomik, dış politik ve toplumsal felaket sürecinden çekip çıkaracak tek politik güçtür. İstiklal Harbi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesinin tek politik mirasçısı olan partidir. Milli devlet ve üniter devlet konusunda tek tavizsiz olan partidir. Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu’yu PKK kontrolüne müzakereyle bırakılmasına açık bir şekilde karşı çıkan ve PKK’ya yenilmeden, yenerek aşmanın yolunu Türkiye’nin önüne koyan tek partidir” dedi.

“VERGİ ORANLARI VE YÜKÜMLÜLÜNÜN AZALTILMASINA ÇALIŞACAĞIZ”

Bir mali müşavir olarak ekonominin gidişatı hakkında da bilgi veren Oktay Üstün, “Şu an devletimizin bazı güzel yaptırımları var. O da nedir, iki yılda bir af çıkarıyor. Aslında bu müşteriler için, vatandaş için iyi bir şey değil. Herkesi bir başıboşluğa bırakıyorlar. Nasılsa af çıkar diye kimse bir şey ödemiyor. Bu da devletimize bir yük oluyor. Bunun önüne geçmeye çalışacağız. Vergi yükümlülüğünü düşürmeye çalışacağız. Bunun mücadelesini yapacağız. Vergi oranlarını yeniden değerlendirmelere sunacağız” dedi.

14 Ocak 1974 Çorlu doğumlu olan ilk orta ve liseyi Çorlu’da tamamlayan Oktay Üstün, Mali Müşavirlik Bürosu işletiyor. Evli, 2 kız çocuk babası.

SEYFİ GENÇ