• Fırıncıların Birlikte Hareket Etmesi Lazım
Çorlu Güncel

Fırıncıların Birlikte Hareket Etmesi Lazım

  • 17 Mayıs 2018
  • 1211 Kez Okundu

Çorlu Ergene Fırıncılar ve Unlu Mamüller Yardımlaşma Derneği genel kurulunu tamamlayarak Haşim Yiğit ile yola devam dedi. Haşim Yiğit gazetemize dernekle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çorlu Ergene Fırıncılar ve Unlu Mamüller Yardımlaşma Derneği genel kurulunu geçtiğimiz günlerde dernek merkezinde gerçekleştirdik diyen Haşim Yiğit, yeni bir kişinin yönetime dahil edildiğini belirtti. Yiğit,  ”Genel kurulda yönetim kurulumuzdan sadece bir arkadaşımız fırıncılığı bırakıp devrettiğinden dolayı onun yerine başka bir arkadaşımızı aldık. Diğer arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Yeni yönetim şu şekilde oluştu, Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Yiğit, Başkan Yardımcısı Kemal Hacıoğlu, Başkan Yardımcısı Yakup Kurt, Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yaman, Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Dündar, Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Peker ve Mehmet Kurt olarak belirlendi. Genel kurulumuz her sene yapılıyordu tüzük değişliğine giderek bunu iki seneye çıkardık” dedi.

FIRINCILARIN BİRLİKTELİĞİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ergene ve Çorlu’da faaliyet yürüten fırıncıların birlikteliklerini sağlamaya çalıştığını vurgulayan Haşim Yiğit, “Biz fırıncılar olarak birlikteliğimizi sağlamaya çalışıyoruz. Ergene ve Çorlu’daki fırıncı arkadaşlarla birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Son altı aydır bu birlikteliği sağlamış durumdayız son 10 yılın en güzel altı ayını geçiriyoruz. Bundan sonra daha da güzel olacak” dedi Ramazan Ayı’nda yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Yiğit, “Ramazan Ayı’nda bazı büyük marketler pideyi 1,75 kuruşa satıyor. Fırınlarda, bakkallarda fiyatlar 300 gram pide 2 lira 600 gram pide 4 lira, fakat büyük marketler bu duruma uymuyor ve pide fiyatlarını daha aşağı bir fiyata satıyor. Bizde elimizden geldiği kadar bu durumu önlemeye çalışacağız. Genel olarak Tekirdağ merkez ve İlçelerinde 350 gram pide 2.50 lira bizim satışlarımız kilo bazına vurduğumuz zaman 60 kuruş daha ucuz diğer yerlerden” dedi.

Bizlerin En Büyük Derdi İsrafın Önüne Geçmek

Türkiye genelinde ekmek israfının çok fazla olduğunu belirten Çorlu Ergene Fırıncılar ve Unlu Mamüller Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Yiğit, Ülkemizde israf çok fazla, bu bakkallara ve marketlere verilen ekmeğin geri iade edilmesi israfı çok artırıyor. Bu geri iadelerin kaldırılması gerekiyor. Bu israf konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu sadece fırıncıların çabasıyla önlenecek bir durum değil, herkesin elinden geldiği kadar bu israf konusunu önlemesi lazım. Bizim ülkemizde yapılan israf iki ülkeyi doyuracak kadar. Çok büyük bir israf söz konusu bunun önüne geçelim” dedi Yiğit fırıncıların ekmek fiyatları normal derken bakkallara verilen iskontolardan dert yandı. Haşim Yiğit, “Ekmekte 1.25’lik fiyat ne çok iyi ne çok kötü diyebilirim. Bugünün şartlarına göre normal, bizim fırıncı arkadaşların en büyük sıkıntılardan bir tanesi de iskontoların çok olması. Bakkallara marketlere fırıncıların verdiği iskonto çok fazla olması kazançları düşürüyor” dedi.

İmdat Şahin