• 30 Sokağa Taş Döşenecek
Çorlu Güncel

30 Sokağa Taş Döşenecek

  • 17 Mayıs 2018
  • 1210 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Reşadiye mahallesinde başlattığı üst yapı çalışmaları ile Reşadiye Mahallesindeki 30 sokağa kilit taşı döşenecek. Devam eden çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor.

KABLOLAR YER ALTINA ALINDI

Çorlu Belediyesi tarafından Reşadiye Mahallesine talih kuşu kondu. Çorlunun en yüksek nüfusuna sahip olan Reşadiye Mahallesi’nde Çorlu Belediyesi üst yapı atağına kalktı. Pazartesi Pazarı’nın kurulduğu noktada elektrik kabloları yerin altına alınırken bu çalışmanın tamamlanmasından sonra Çorlu Belediyesi üst yapı çalışmalarına başladı.

Reşadiye Mahallesinde yapışan üst yapı çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren mahalle muhtarı Yelda Tuncer Reşadiye Mahallesinde 30 sokağın yolları parke taş ile döşeneceğini söyledi. Konu ile ilgili olarak Muhtar Tuncer, "Uzun zamandır mahallemizde yapılacak olan üst yapı çalışmaları proje kapsamındaydı, bu proje kapsamında çalışmalar başladı. Gerek TESKİ gerek TREDAŞ gerekse Çorlu Belediyesi hazırlamış oldukları plan kapsamında Reşadiye Mahallesinde çalışmalarını yürütüyor. Çorlu Belediyesi tarafından 30 sokağımız parke taş ile döşenecek, bazı sokaklarımızda bu çalışmalar sonlandı. Pazartesi pazarının kurulduğu noktada kablolar yerin altına alındı ve yeni aydınlatma direkleri konuldu fakat daha bu çalışma tam anlamıyla sonlanmadı. Mahallemizde bu çalışma Yeni evlerde, Fevzi Çakmağın bulunduğu sokaklarımızda da devam edecek" dedi.

PAZARIN OLDUĞU YERLER ASFALTLANACAK

Pazartesi pazarı konusu hakkında da bilgiler veren Muhtar Tuncer, "Pazartesi pazarı asfaltlanılacak, üst yapısı tamamlanacak. Aynı zamanda biz burası için Şinasi Kurşun’da olduğu gibi kaldırım kenarlarına ağaçlar konulmasını istedik. Uygun görürlerse ağaçlarımız konulacak, tüm bu çalışmalar bittikten sonra Pazarcılar odasında toplantı yapılacak ve pazarın gelip gelmeyeceği bu toplantı sonunda kesinleşecek" dedi.

Muhtar Tuncer ayrıca Reşadiye mahallesinde ki çalışmaların tamamlanmasından sonra Reşadiye mahallesinde trafik akışının tek yön olacağını buna bağlı olarak mahallede bulunan bir çok yön tabelasının da değişeceğini belirtti.

SEYFİ GENÇ