• Küçük Picassolar Sergi Açtı
  • Küçük Picassolar Sergi Açtı
  • Küçük Picassolar Sergi Açtı
Çorlu Güncel

Küçük Picassolar Sergi Açtı

  • 16 Mayıs 2018
  • 1324 Kez Okundu

Şahinler Orta Okulu Öğrencileri tarafından ŞENAY Projesi kapsamında karma resim sergisi Trend Arena AVM’de açıldı. Sergide Picasso’nun resimlerini aratmayacak eserler ilgiye sunuluyor.

ÖĞRENCİLRDEN USTA İŞİ RESİMLER

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Çolu Milli  Eğitim Şube Müdürü Murat Kocabaş, Şahinler Orta Okul Müdürü Fatih Ersöz ve Şahinler Orta Okulu Resim Öğretmeni Devrim Ravalı tarafından açılan Karma Resim Sergisi’nde öğrencilerin yaklaşık 50 resmi sergileniyor.

Açılışta konuşan Şahinler Orta Okulu Müdürü Fatih Ersöz, sanatın öğrenciler için olduğunu belirterek, “Yıllardır toplumda sanat sanat için midir, toplum için midir diye tartışılır. Eğitimi olmanın verdiği tecrübeyle sanatın öğrenciler olduğu, öğrenciler için olduğu kanıtlanmış durumda. Biz de öğrencilerimizin el emeği göz nuru resimlerden oluşan bu 50 parçalık sergiyi sizlerin huzurunda açıyoruz. Başta emeği geçen resim öğretmenimiz Devrim Ravalı olmak üzere emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ZOCUKLARIN DÜNYASI ÖNEMSENMELİ

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün,  de öğrencilerin sanatsal çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Çorlu’nun Şahinleri bizleri bugün Trend Arena’nın ev sahipliğinde sergiyle karşımızdalar. Trend Arena’ya okullarımıza tüm kapılarını açtığı için teşekkür ediyorum. Bu sergide başta kurum müdürümüz ve yönetimi ve başta resim öğretmenimiz ve öğrencilerimize sarf ettikleri emekleri için canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Üzgün konuşmasında, “Bizler Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şuna inanıyoruz, çocuklarımızın küçük dokunuşlarla başarıya ulaşacağına canı gönülden inanıyoruz. Onların başarılarını asla küçümsemeyin. Şurada birkaç tane çizik atmışlar, bu da neymiş bu nasılmış diye küçümsememek gerek. O çocukların dünyasında neler var, neler gördüler neleri gördüler anlamaya çalışmak lazım. Ben bu resmileri yapan öğrencileri destekleyen velilerini de tebrik etmek istiyorum. Çorlu’da sosyokültürel faaliyetler, sosyal etkinlikler ve bu tür etkinliklerin artmasını, patlama yapmasını bekliyorum” dedi.

Açılıştan sonra sergi veliler ve Trend Arena AVM ziyaretçileri tarafından ilgiyle gezildi.

SEYFİ GENÇ