• Havuzlar Ortaokulu'nda Bilim Şenliği Düzenlendi
  • Havuzlar Ortaokulu'nda Bilim Şenliği Düzenlendi
  • Havuzlar Ortaokulu'nda Bilim Şenliği Düzenlendi
  • Havuzlar Ortaokulu'nda Bilim Şenliği Düzenlendi
Çorlu Güncel

Havuzlar Ortaokulu'nda Bilim Şenliği Düzenlendi

  • 15 Mayıs 2018
  • 1792 Kez Okundu

Havuzlar Ortaokulu’nda öğretmenlerin ve öğrencilerin el birliği ile yaptıkları Sanat ve Bilim Şenliği düzenlendi.

Öğrencilerin günlük hayatta karşılaştıkları problemleri çözmek için yaptıkları icat katılımcılar tarafından çok beğenildi. Sanat ve Bilim Şenliğine Çorlu Milli Eğitim Şube Müdürü Ersan Öksüz, Şahinler Ortaokulu Müdürü Fatih Ersöz, Çorlu İMKB Fen Lisesi Müdürü İlker Koşum, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sanat ve Bilim Şenliği İsa Çağlar, Cemile Uyanık, Hilal Ersoy, Şefika Mert Arınç, Çisem Ateş ve Havva Tuğba Ecevit Havuzlar Ortaokulu öğretmenleri öncülüğüne yapıldı. Sanat ve Bilim Şenliği açılışını Çorlu Milli Eğitim Şube Müdürü Ersan Öksüz yaptı. Öksüz, “Emek veren öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık, okulumuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVENLERİ GELİŞİYOR

Havuzlar Ortaokulu Müdürü Meral Sema Uzun, yapılan Sanat ve Bilim Şenliği ile ilgili konuştu. Uzun, “ Bir yıl boyunca görsel sanatlar resim ve teknoloji derslerinde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaptıkları faaliyetler konferans salonunda sergilendiler. Öğrenciler öğretmenin anlattıkları konuları deneye dönüştürdüler.  Bugün yaptığımız bu bilim şenliğinde 5.6.7.8’inci sınıf öğrencilerimiz projeleriyle katıldılar. Okulumuz ve öğrencilerimiz uyum içinde çalışarak bu bilim şenliğini düzenledik. Öğrencilerimiz bu tür faaliyetler yaptıkça becerileri ve kendilerine güvenleri de gelişiyor. Bu tür faaliyetlerde onlar için çok önemli. Okul müdürlerimiz şube müdürlerimizin buraya gelerek yaptıkları projeleri görmeleri onları önemsemeleri onlarda daha çok etki yaratıyor. Tam öğrenme çağındalar bu faaliyetlerle bizlerde elimizden geldiği kadar öğrencilerimize olanak sunmaya çalışıyoruz” dedi.

EN GERÇEK YOL BİLİM VE FENDİR

Sanat ve Bilim Şenliğinin düzenlenmesinde emek veren öğretmenlerden Teknoloji Tasarım Öğretmeni İsa Çağlar yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlattı. Çağlar, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki medeniyet ve başarı için en gerçek yol ilimdir fendir. İlim ve Fen’in dışında başka yol gösterici aramak gaflettir cehalettir, doğru yoldan sapmaktır. Bu düşüncelerle öğrencilerimizden gelen her fikri değerlendirerek onlara projelerinde yol göstermeye ve yaptıkları çalışmaları sunmaları için ortam hazırlamaya çalıştık. Yaptığımız çalışmalarımızdaki temel amaç öğrencilerin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilere var olan proje hazırlamadaki zorluk sıkıcılık buna benzer ön yargıları kırmaktır. Sanat ve bilim şenliği süresince öncelikle değişen ve gelişen Havuzlar Ortaokulunu öncülük eden okul müdürümüz Meral Sema Uzun’a teşekkür ediyorum” dedi.

İmdat Şahin