• Şahinler Müzik'te De İddialı
  • Şahinler Müzik'te De İddialı
  • Şahinler Müzik'te De İddialı
Çorlu Güncel

Şahinler Müzik'te De İddialı

  • 15 Mayıs 2018
  • 1215 Kez Okundu

Türkiye genelindeki kültürel ve sportif başarılarıyla öne çıkan Şahinler Orta Okulu öğrencileri müzik alanında da iddialı olduklarını gösterdi. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde konser veren Şahinler Korosu, aynı sahnede konser veren profesyonel müzisyenleri aratmadı.

İZLEYİCİLER SALONA SIĞMADI

Çorlu Şahinler Orta Okulu’nun yaklaşık 50 öğrencisi tarafından oluşturulan müzik öğretmeni Çiğdem Topuz yönetimindeki koro, sevilen halk türkülerinin yanı sıra popüler müzik eserlerini seslenirdi. Çiğdem Topuz yönetiminde, Sema Bozyiğit, Sadiye Minas ve Yasin Fırat Uyar tarafından hazırlanan koro, yaklaşık iki saat boyunca birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Konserde öğrencilerden bazıları solo performans sergilerken, İngilizce Öğretmeni Sema Bozyiğit şehit öğretmenler anısına Magosa Zindanı Türküsü’nü seslendirdi. Koro, konser boyunca salonu dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

MARKA BİR EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR

Şahinler Orta Okulu müdürü Fatih Ersöz, yaptığı açılış konuşmasında Şahinler’in Çorlu’da hep ismi önlerde anılan bir okul haline geldiğini belirterek, akademik başarıların yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetleriyle öne çıktığını söyledi. Ersöz ŞENAY Projesi’yle birlikte Şahinler Orta Okulu’nun sosyal yönü güçlü okullardan biri haline geldiğini kaydetti. Ersöz konuşmasında, “Özellikle öğrencilerimizin bilim, sanat ve kültürel alanda elde ettiği başarılarını gördükçe gururlanıyoruz. Tabii ki sizler de gururlanıyorsunuz. Çünkü Şahinler Orta Okulu’nda verilen eğitimin marka bir eğitime dönüştürülmesinde çocuklarımızın bu başarısı bizim için bir kılavuz bir önder niteliğinde. Tabii öğretmenlerimizin de emeklerini bir kenara koymak yanlış olur. Onlar da çaba sarf ediyorlar, onlar da emek sarf ediyorlar” dedi.

TÜRKİYE BİRİNCİLİKLERİ PEŞİNDEYİZ

Şahinler Orta Okulu müdürü Fatih Ersöz, okul olarak artık ilçe ve il birinciliklerinin kendilerine yetmediğini Türkiye Şampiyonluklarını kovaladıklarını belirterek, “Özellikle 2 temel sportif alanda takımımız şu an Türkiye finallerinde. Voleybol ve badminton takımımız. Haftaya Elâzığ’a ulaşacağız,  belki bir Türkiye birinciliğiyle geleceğiz oradan. Oradan dönüşte Bartın’a geçeceğiz. Bartın’da da Türkiye finallerine katılacağız belki oradan da Türkiye birinciliğiyle geleceğiz. Belki çorlu tarihinde aynı anda 2 klasmanda iki Türkiye şampiyonluğu elde etmiş tek okul olarak da hep beraber tarihe geçeceğiz” dedi.

GÖNÜL İŞİ, EMEK İŞİ

Şahinler Orta Okulu öğrencilerinin öykü yarışmalarında da Türkiye dereceler elde ettiğine dikkat çeken Ersöz, “Şu an100 bin lira yıllık ücreti olan okulların öğrencileriyle naçizane Şahinler Orta Okulu gibi devlet okulunun öğrencileri aynı listede yer alabiliyor. Demek ki bu gönül işi, emek işi. Hamdolsun biz de gönül de var, emek de var, tecrübeli öğretmenlerimiz de var, , her şeyden önemlisi yetenekli öğrencilerimiz ve ilgili velilerimiz var. Bunların hepsi bir araya gelince şahinlerin marka olmaması mümkün değil” şeklinde konuştu. 

SEYFİ GENÇ