• Ergene Belediyesinden Geleneksel Anneler Günü Kutlaması
  • Ergene Belediyesinden Geleneksel Anneler Günü Kutlaması
Çorlu Güncel

Ergene Belediyesinden Geleneksel Anneler Günü Kutlaması

  • 15 Mayıs 2018
  • 1019 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Anneler Günü’ etkinliğinde bini aşkın anne ve çocuk sabah kahvaltısında bir araya geldi. Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan kutlama programı Misinli Düğün Salonunda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Anneler günü kahvaltı etkinliğine Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve eşleri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından  günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı  Rasim Yüksel ‘ Bizlere sevmeyi sevilmeyi hoşgörüyü büyüklere saygıyı ve küçükleri sevmeyi öğreten değerli annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Bizi bu göreve bayanlar getirdi. Hizmetlere hizmet etmenin gururu yaşıyorum. Bizlere bu görevi laik gören tüm Ergenelilere teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler belediyeciliği sadece yol su projelerini hayata geçirmek olarak görmüyoruz. Doğumdan ölüme kadar vatandaş memnuniyetini ve sevgisini sürdüren bir sosyal belediyecilik olarak sürdürüyoruz. 3500 hastayı evden aldık hastaneye götürdük. 300’e yakın ergenelimiz evde bakım hizmetinden faydalandı. 500’e yakın Ergeneli çocuğu sünnet ettirdik. Bunlarla da sınırlı kalmadık her mahallemizde projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Çok Amaçlı Düğün Salonu Projesinden Gündüz Bakımevi Projesine kadar pek çok alanda hizmet ve çalışmalarımız devam etmektedir. Hizmetler projeler bir yana Annelerimiz bizim baş tacımızdır. Annemiz, bizi dünyaya getiren, yaşamı boyunca da bizim en büyük destekçimiz olan bir bakıma hayatımızdaki mucizedir. Analarımız dilimizin öğreticisidir. Hayatı bize tanıtanlardır. Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep anamızın bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir. Anaların çocuklarına sevgileri karşılıksızdır’ dedi. Yüksel ayrıca ‘Sadece bugün değil de her gün annemize onu sevdiğimizi hissettirelim. Bu güzel günde düzenlemiş olduğumuz bu kahvaltıya katılarak kahvaltımızı güzelleştiren herkese, tüm annelere teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Program alanında masaları tek tek gezerek kadınların anneler gününü kutlayan Başkan Yüksel,  etkinliğe katılanlara karanfil  hediye etti.