• Engelliler Kahvaltıda Bir Araya Geldi
  • Engelliler Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Çorlu Güncel

Engelliler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

  • 15 Mayıs 2018
  • 942 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin işbirliğiyle engellileri ve engelli yakınlarını Öğretmenevinde düzenlediği kahvaltıyla bir araya getirdi. Kahvaltı’ya AK Parti yöneticileri ve 100’den fazla davetli katıldı.

ENGELLİLERİN SORUNLARI RAPOR OLARAK İLETİLECEK

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven, yaptığı açılış konuşmasında, “Burada sorunlarımızı anlatmayalım. Bir rapor halinde bunları Yavuz başkana ileteceğiz. Biz birlikte neler yapabiliriz diye düşündük. Birlikte kahvaltı yapma önerisi geldi. Çok güzel bir etkinlik oluyor. AK Parti yönetimine bu kahvaltı için teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Çorlu Sosyal Projeler birim başkanı Vahap Yıldız da yaptığı konuşmada, Engelleri kaldırmanın sadece engelliler haftasında olmamasına, yaşam biçimimizin her anında onlarla beraber olmayı, onlarla bir şeyler paylaşmayı kendimize bir borç biliriz. Engelli doğmak veya sonradan engelli olmak Allah’ın takdir-i ilahisidir. Hiçbirimizin engelli olmayacağının bir garantisi yoktur. Bu vesileyle her daim engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

KENDİNE YETEN ENGELLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK TEMEL AMAÇ

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş da yaptığı konuşmada, “Hepimizin de bildiği gibi engellilik insanlarımızın ortak noktasıdır. Toplum olarak bütün insanları olduğu gibi kabullenmek, farklılıklara tahammül edebilmek insan olmamızın gereğidir. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin arttırılması çok önemlidir. Unutmayalım ki onlar da bu toplumun birer parçasıdır. Hiçbir engelli bireyin bilerek ve isteyerek engelli olmadığı gerçeğini de aklımızdan çıkarmayalım. Bu amaçla hareket ederek engelli bireyleri üreten ve kendine yeten birey haline getirmemiz temel amacımızdır” dedi.

SEYFİ GENÇ