• Üniversitelilerden Örnek Proje
Çorlu Güncel

Üniversitelilerden Örnek Proje

  • 14 Mayıs 2018
  • 1374 Kez Okundu

Namık Kemal Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Elif Uylaş, Berkay Çalık, Tutku Demirel, Tolga Aslan ve Doğukan Yavuz örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Projeleriyle hem oyuncakların tamir edilerek tekrar kullanıma kazandırılması sağlanırken hem de engellilere akülü araba alınması için gelir yarattılar.

OYUNCAKLAR TEKRAR KULLANIMDA

“Oyuncaklarımla Seninleyim” adını verdikleri proje için şubat  ayından bu yana çalışan üniversiteli gençler, Çorlu genelinde binden fazla oyuncak topladılar. Topladıkları oyuncakları tamir eden, yıkayıp temizleyen gençler, 22-23 Nisan’da ve 12 Mayıs’ta Trend Arena AVM ve Orion AVM’de açtıkları stantlarla satıp topladıkları tüm parayı Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne bağışladılar.

Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında bilgi veren Elif Uylaş,  dönem başından bu yana projeyle ilgilendiklerini yaklaşık bir aydır da sahada çalıştıklarını belirterek, “İlk satışlarımızı 22 Nisanda yaptık. Ondan önce okulları ziyaret ederek onlardan bizim için oyuncak toplamalarını istedik. Öğrencilerden kullanılmayacak veya tamir edilebilir oyuncaklarını istedik. Onları topladıktan sonra ilk satışımızdan 10 gün öncesinde Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nde oradaki üyelerle beraber bu oyuncakları tamir ettik, yıkadık, temizledik. Ardından bu oyuncakları 22-23Nisan’da Cumhuriyet Parkı’nda satışa sunduk. Ardından tekrar oyuncak toplamaya çalıştık, tekrar bir tamir süreci oldu” dedi. Türk Kızılayı Çorlu Şubesi ve Çorlu Belediyesi’nden de projeye destek geldiğini belirten Uylaş, “Bugün satışımızın son günü. Fakat oyuncak toplamaya devam edeceğiz. Yıl boşunca topladığımız oyuncaları da gelecek yıl aynı şekilde satışa sunacağız” dedi.

AVMLER STAND İÇİN YER VERDİ

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği 2. Sınıf öğrencilerinden oluşan beş kişilik bir ekip tarafından yürütülen “Oyuncaklarımla Seninleyim” adlı proje kapsamında bine yakın oyuncak toplandı. Projede şimdiye kadar toplam 1409 Türk Lirası toplandı.  Bu oyuncakların satışından elde edilen tüm gelir Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne bağışlanacak. Üniversiteli gençler kendilerine stand açılması için yer veren Trend Arena AVM ve Orion Alışveriş Merkezi yönetimine de projeye katkıları nedeniyle teşekkür etti.

SEYFİ GENÇ