• Engelliler Piknikte Buluştu
  • Engelliler Piknikte Buluştu
Çorlu Güncel

Engelliler Piknikte Buluştu

  • 14 Mayıs 2018
  • 1031 Kez Okundu

Engelliler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Muratlı İnanlı Çeşmesi Piknik alanında düzenlenen etkinliği Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyeleri ve aileleri TEK-PARK’a ait üç otobüs ve Çorlu Belediyesi’ne ait Sevgi Aracı ile katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte Tekirdağ’ın tüm ilçelerinden engelliler ve engelli yakınları katıldı. Aileler ve engelliler piknikte birbirleriyle kaynaşırken, müzik orkestrasının çaldığı şarkı ve türkülerle eğlenceli vakit geçirdiler. Piknikte katılımcılar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından köfte ekmek ikram edildi. Çocuklara da patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtıldı. 

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi başkanı Canan Naciye Yurdseven, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne etkinlik için teşekkür ederek, “Geçen yılarda olduğu gibi bu yıl da başkanımız Kadir Albayrak, engellileri ve ailelerini unutmadı. Engelliler çoğunlukla evlerinde oluyorlar, zaman zaman da şehir içinde dolaşabiliyorlar. Özellikle Çorlu dışında da değişik yerleri görmek, engellilerin çok hoşlarına gitti. Yılda bir kez de olsa bu piknikle engellilerimiz ve aileleri hem doğada zaman geçiriyorlar hem de bu vesileyle kaynaşıyorlar. Çorlu Belediyesi de Sevgi Aracı ile tekerlekli sandalye kullanan engellilerin piknik alanına ulaşımını sağladı. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Engelsiz Piknik adı verilen etkinlikte Muratlı İnanlı Çeşmesi Piknik alanında keyifli bir gün geçiren engelliler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin engelli dostu belediye otobüsleri ve Çorlu Belediyesi’nin sevgi araçlarıyla evlerine döndüler.

SEYFİ GENÇ