• Kamu Binalarında Engeller Kalkıyor
  • Kamu Binalarında Engeller Kalkıyor
Çorlu Güncel

Kamu Binalarında Engeller Kalkıyor

  • 12 Mayıs 2018
  • 1073 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada engellilerin sorunlarına değinerek Çorlu’da son zamanlarda özelikle kamu binalarının yenilenmesiyle engellilerin kamu hizmetlerine erişim engellerinin kalktığını söyledi.

EĞİTİMDE ENGELLER KALKTI, FARKINDALIK ARTTI

Kaymakam Kılıç yaptığı konuşmada kamuoyuna seslenerek, “Engellilerin farkında olmamızı diliyorum” dedi. Çorlu’da kuma binalarının dönüşümü ve yenilenmesiyle birlikte engellerin ortadan kalkmaya başladığını belirten Kaymakam Kılıç, “Okullarda, eğitim alanlında engellilere yönelik çok güzel çalışmalar yaptık” dedi. Çorlu’nun özellikle engellilerin eğitimiyle öne çıktığını belirten Kaymakam Kılıç, daha önce yapılan Engelliler Eğitim İş Okulu’nun yanı sıra bu yıl Engelliler için lisenin de açıldığını belirterek, “Çorlu’da geçen yıla kadar engelli lisemiz yoktu. Bu sene lisemize da kavuşmuş olduk” dedi

“ENGELİLERİN HAKLARINA SAHİP ÇIKALIM”

Çorlu Kaymakamlığı olarak halkın geniş katılımıyla engelliler için çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiklerini anımsatan Kaymakam Kılıç, bu ekinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Kılıç engellilerin sıkıntılarına da değinerek, “Sıkıntılar var mı var. Sakatlar Derneği Genel Merkezi’nin bildirisinde de bahsedilen, dürüst olmayan yollarla engelli raporu alarak devleti sıkıntıya sokan insanların varlığı bazı kısıtlamalara sebebiyet veriyor olabilir. Gerçekten engelli olan insanların haklarına hep beraber sahip çıkalım. Bu her yerde oluyor anlamına da gelmiyor. Çok az da olsa bu şeyleri yapanlar olabilir” dedi.

KAMU BİNALARINDA ENGELLER KALKIYOR

Çorlu’da Devlet Hastanesi, Adliye Sarayı ve Hükümet Konağı’nın yenilenmesiyle birlikte yeni binaların engelli dostu olarak yapıldığını ve artık engellilerin kamu hizmetlerinden doğrudan yararlanmaya başladığını söyledi. Kılıç yaptığı açıklamada, “Hükümet konağımız olsun, adliyemiz olsun, yeni binalarımız engelli dostu. Şunu mutlulukla söyleyebiliyorum, eskiden ben de engelli misafirlerimiz olduğunda ben de aşağıya inip nüfus müdürümüzün odasında buluşuyorduk ama artık Allah’a şükür modern binalarımızda engelliler odamıza kadar gelip bizlere ulaşabiliyorlar. Engelliler İş okulumuz zaten çok iyi noktada. Çorlu Türkiye’de örnek bir okula sahip” dedi.

Engellilerin sıkıntılarının farkında olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kılıç, “Çorlu’da çok güzel uygulamalar olduğunu görüyoruz. Biriz, beraberiz, hepimiz bir engelli adayıyız. Her aileden bir ferdimiz de engelli olabilir. Bu sıkıntıları biliyoruz, ona göre davranmak gerektiğini de biliyoruz” şeklinde konuştu.

Seyfi Genç