• Ailelere Kabristan Çağrısı
Çorlu Güncel

Ailelere Kabristan Çağrısı

  • 12 Mayıs 2018
  • 1462 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından bakımı yapılan Çorlu Asri Mezarlık’ta ekipler sürekli çalışarak mezar alanlarını ve mezarlık yollarını temiz tutulmasını sağlıyor. Mezarlık yetkilileri vatandaşları özel mülk kapsamına giren yakınlarının mezarlarını ve aile kabristanlarının bakımlarını yapmaya çağırdı.

Büyükşehir yasasıyla birlikte Çorlu Belediyesi’nden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne (TBB) devredilen Çorlu Asri Mezarlık’ta TBB Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri sürekli çalışarak mezarlığın temiz tutulmasını sağlıyor. Mezarlık ekipleri boş mezar alanlarında büyüyen otları biçerken, yolların temizliğini de ihmal etmiyor. Ekipler, mezarlıkla ilgili şikayetleri de anında değerlendirerek temizliğini yapıyor.

AİLE KABRİSTANLARINDA İLELER SORUMLU

Mezarların üzerindeki otlar ve aile kabristanlığı için ayrılan alanların özel mülk statüsüne girdiği için temizlik ve bakımının belediyenin yetkisi kapsamında olmadığını belirten mezarlık yetkilileri, “Mezarlar ve aile kabristanı olarak satılmış yerler, ailelerin sorumluluğunda. Ailelerin yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek, temizlemelerini,  bakım yapmalarını rica ediyoruz. Böylelikle Asri Mezarlık tamamen güzel ve bakımlı bir görünüme kavuşacaktır” dediler.

SEYFİ GENÇ