• Trafik Haftası'nı Eğlenerek Kutladılar
Çorlu Güncel

Trafik Haftası'nı Eğlenerek Kutladılar

  • 11 Mayıs 2018
  • 932 Kez Okundu

Trakfik Haftası nedeniyle çocuklara trafik bilinci aşalamak üzere Trend Arena’da Jandarma işbirliğiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

OYUNLAR ARDI ARDINA OYNANDI

Çorlu İlçe Jandarma binasında düzenlenen etkinlikte çocuklar için trafiğin tanımı, trafikte renklerin anlamları ve karşıdan karşıya geçiş üzerine çeşitli eğitimler verildi. 100 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte önce Çorlu İlçe Jandarma tarafından eğitimlerini alan öğrenciler, ardından Trend Arena’nın kurmuş olduğu oyun alanlarında keyifli vakit geçirdiler. Jandarma ekiplerinin kontrolünde akülü araç sürümü, Trend Arena’nın aktivite yaptırmak üzere getirdiği promotörler eşliğinde ise bowling, frizbi, trambolin, puzzle başta olmak üzere çeşitli oyuncaklar ile eğlenceli vakit geçiren öğrencilere çikolata ve gofret ikramı yapıldı.

ALKOLÜN ZARARLARI DENEYLE ANLATILDI

Dolu dolu etkinliklerin yanında alkollü gözlüğü takılarak kaleye şut alması istenen öğrencilere alkolün insan üzerindeki etkileri hakkında kısa bir deney yapma şansı verildi. Enerjilerinin çoğunu hem eğiten hem eğlendiren Trafik Haftası etkinliği ile atan öğrencilere etkinlik sonunda Jandarma tarafından boyama kitabı, mini not defteri, bilgilendirici broşürler; Trend Arena tarafından kırmızı kalp balonlar ve Trendgiller’in büyüme maceralarını anlatan “Üff Ben Ne Zaman Büyüyeceğim” adlı hikaye kitabı hediye edildi. Etkinlik sonrasında Jandarma ekibine ve Trend Arena’ya teşekkür eden öğrenciler yüzlerinde kocaman bir gülümseme ile okullarına döndüler.

HASAN ALİ SOYDAM