• Yardımsevenlerden Yardım Çağrısı
Çorlu Güncel

Yardımsevenlerden Yardım Çağrısı

  • 11 Mayıs 2018
  • 1310 Kez Okundu

İki yıl önce İrem Kot Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ndaki 10 yıllık tahsis süresi dolan ve belediye meclisi tarafından yenilenmeyen Çorlu Yardımsevenler Derneği zor günler geçiriyor. Derneğe yardım için başvuran pek çok aile ve öğrenci, bütçe yetersizliği nedeniyle geri çevriliyor.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı İnci Aksu, iki sene önce 100’den fazla öğrenciye burs verdiklerini, şimdi ise ancak 23 öğrenciye burs verebildiklerini söyledi. Aksu, dernek kayıtlarında 500’den fazla ilenin yardım için sıra beklediğini açıklayarak, ancak 80-90 aileye yardım ulaştırabildiklerini anlattı. Gazetemize Türkiye Yardımsevenler Derneği Çorlu Şubesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren şube başkanı İnci Aksu, “Düzenlediğimiz kermeslerle ve üyelerimizin bağışlarıyla ufak bir gelir elde ediyoruz. Bu geliri de ailelerimize ve öğrencilerimize yardım etmek için kullanıyoruz” dedi.

“GÜNDE 20 KİŞİ YARDIM İÇİN GELİYOR”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı İnci Aksu, derneğin Çorlu’da 33 senedir faaliyet gösterdiğini belirterek, özellikle son dönemlerde yardıma ihtiyaç duyan kişilerin arttığını, yardımseverlerin de azaldığını söyledi. Yardımsevenler Derneği olarak büyük bir özveriyle görev yaptıklarını belirten Aksu,  “Maalesef etrafımızda yardım etmek isteyen insan çok az ama yardıma muhtaç pek çok. Kapımıza günde en az 10 kişi 20 kişi geliyor yardım için. Ama bu yardımları artık yapacak durumda değiliz” dedi.

Aksu, “İrem Kot Çocuk Parkı’ndaki kafeteryanın işletmesi bizdeyken çok güzel gelirimiz vardı ve biz bu geliri fakirlere, yardıma ihtiyaç duyanlara harcıyorduk. Oradan Ünal Baysan zamanında belediye tarafından 10 yıllık tahsis süremiz dolduğu için çıkarıldık. Ama şu anda orası boş ve harabeye yerine döndü. Bizi çıkardılar, kendileri de kullanmadılar. Oranın geliri olmayınca şu anda elimiz kolumuz bağlı. Çocukları okutmak için sponsor arıyoruz” dedi.

FİTRE VE ZEKAT ÇAĞRISI

Yardımsevenlere çağrıda bulunan İnci Aksu, ramazan ayının yaklaştığını anımsatarak, hayır sahiplerinin fitre ve zekâtlarını Türkiye Yardımsevenler Derneği Çorlu Şubesi’ne bağışlamasını istedi. Aksu, “Yardımlarınız, bağışlarınızı biz gerçekten ihtiyacı olan kişilere ulaştırıyoruz. Yardım ettiğimiz tüm alileri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaç durumlarını belirliyoruz” dedi.  

SEYFİ GENÇ