• Okul Yararına Kermes Düzenlendi
  • Okul Yararına Kermes Düzenlendi
Çorlu Güncel

Okul Yararına Kermes Düzenlendi

  • 11 Mayıs 2018
  • 1723 Kez Okundu

Gazi İlkokulu öğrenci velileri el ele vererek okul yararına kermes düzenledi. Kermesteki yiyecekler, elbiseler hepsi velilerin el emeği göz nuru ile hazırlandı.

Cemaliye Mahallesi’nde bulunan Gazi İlkokulu dar gelirli  çocuklarının okuduğu bir okul, öğrenci velileri de çocuklarının daha iyi bir ortamda okumaları için ellerinden geleni yapıyor. Veliler Okul Aile birliği öncülüğünde kermes düzenledi. Kermeste kadınlar gözleme yaparak öğrencilere ve ziyarete gelenlere satış yapıyor. Gözlemenin yanında pilav, kek, puding ve elbise satışı da yapılıyor.

OKUL YARARINA YAPIYOR

Kermesi gazetemize Gazi İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Türkan değerlendirdi.  Türkan, “Bu kermesi okulumuza gelir sağlamak, fayda sağlamak için yapıyoruz. Kermesten elde ettiğimiz gelirleri okulumuz için harcıyoruz. Öğrenci velilerimizde bizlere ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. Öğrenci velilileri burada gözleme yapıyor, pilav yapıyor, bağışlanan kıyafetlerin satışı yapılıyor, veliler yaptıkları ürünleri tamamen kendi emekleriyle yapıyorlar. Örneğin yaptığımız gözlemenin malzemesini, açmasını, yapılmasını hepsini onlar yapıyor. Elbiseler içinde öğretmenlerimiz bazı velilere bazı hayırseverlere rica ediyorlar, onlarda sağ olsunlar destek vermek için elbise bağışında bulunuyorlar, burada onlarında satışını yapıyoruz. Çevremizdeki yine velilerimizin bazıları kullanmadıkları eşyaları getirip veriyorlar, genellikle çocukların sevecekleri şeyler üzerine puding, kek, daha çok çocukların yiyebildiği yemekler üzerine yapıyoruz. Bazı kırtasiye malzemeleri de getiriyoruz onları da çocuklar için satıyoruz” dedi.

Velilerimiz Büyük Özveriyle Çalıştı

Kermesin senede bir kere yapıldığı vurgulayan Yasemin Türkan, “Kermesimiz senede bir kere düzenleniyor. Biz bunu bu sene iki haftaya böldük, geçen hafta ayın üçünde yaptık Perşembe günü birde bu hafta yaptık. Çünkü sınıf şubelerimiz fazla o yüzden şubeleri ikiye bölüp yapmak bize daha kolay geldi. Takibi de kolay oluyor, velilerimiz sağ olsun hem yapım aşamasında hem alışveriş aşamasında bize destek oluyorlar, komşu eşraftan da gelip kermesimizi ziyaret eden oluyor. Kermesimiz senede bir kez düzenlendiği için insanları boğmamış oluyor ve ilgi de bu yüzden daha fazla oluyor. Senede bir kerede olsa okula bir gelir sağlamış oluyoruz. Velilerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar, velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İmdat Şahin