• 50 Bin Vatandaşa Sağlık Hizmeti Yetersiz
Çorlu Güncel

50 Bin Vatandaşa Sağlık Hizmeti Yetersiz

  • 10 Mayıs 2018
  • 1129 Kez Okundu

Hıdırağa, Cemaliye, Kemalettin ve Silahtarağa Mahallelerinde sadece iki tane sağlık ocağı bulunuyor. Sağlık ocağı yetersiz ve mahalleye taşınan vatandaşlar sağlık ocağında kotalar dolu olduğu için kaydı yapılmıyor.

Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, dört mahallede sadece iki tane sağlık ocağı bunlarda da toplam 7 doktorun olduğunu söyledi. Uğur, “dört mahallenin nüfusu 50 bini geçiyor ama sağlık ocağında bulunan doktorlar sadece 30 bin hastaya bakabiliyorlar. Başka yerden bizim mahallemize gelen vatandaşların mahallemizde bulunan sağlık ocaklarına kotalar dolu olduğu için kaydı yapılamıyor. Vatandaşlar başka daha önce bağlı bulundukları sağlık ocaklarına gitmek zorunda kalıyorlar” dedi.

 

4 Mahalleye Sadece 2 Sağlık Ocağı

Mahallelerin nüfusunu anlatan Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, sağlık ocaklarının yetersiz olduğunu belirtti. Uğru, “Hıdırağa Mahallesi 13 bin nüfusu var, Cemaliye Mahallesi’nin 12 bin nüfusu var, Kemalettin Mahallesi 20 bin nüfusu var ve dördüncü mahalle Silahtarağa Mahallesi’nin de 6 bin nüfusu var. Şimdi Nusratiye Mahallesi’nin bir kısmı da sağlık ocakları için geliyorlar. Bu sağlık ocaklarımız maalesef yetersiz, bir Fidanlık Aile Sağlık Merkezi iki Omurtak Aile Sağlık Merkezi olmak üzere bu dört mahalle de iki tane sağlık ocağı var. Şu anda bütün kotalar dolmuş durumda. Bir başka kişi adres değiştirdiği zaman, benim mahalleme gelen kişi benim mahallemin sağlık ocağına gidemiyor. Neden gidemiyor sağlık ocaklarının yetersiz olmasından dolaya, kotalar dolduğundan dolayı gidemiyor” dedi.

 

Sağlık Ocağı Başvurusunda Bulunduk Sonuç Henüz Yok

Bu nedenle biz sağlık ocağı başvurusundan bulunduk, İl sağlık müdürümüzü mahallemize getirdik, her şey yerinde tespit edildi. İl sağlık müdürümüzde onay verdi, “evet gerçekten yetersiz, bizim buraya sağlık ocağı yapmamız lazım” dediğini belirten Cemaliye Mahelle Muhtarı Soner Uğur, “Bu esnada Sinoplular Dernek Başkanı Yusuf Gümüş’te dükkanını sağlık ocağı için verebileceğini belirtti. Yusuf Gümüş 1 yıl kira almaksızın devlete ve insanlara hizmet amaçlı vermek istediğini, dükkânın içindeki bölmeleri dahi kendisinin yaptıracağını, sadece onlar makinelerini gelip kursunlar diye söyledi.  Bu Yusuf Gümüş’ün sağlık ocağı için verdiği dükkânda hemen Perşembe Pazarı’nın altındaki bir yerde, burası sağlık ocağı olsaydı diğer mahallelere de çok yakındı, onlarda hizmet alabilirdi” diyen Uğur, şu ana kadar hiçbir hareketlilik olmadı dedi.  En son yaptığım araştırmalarda sorduğumda Yusuf Gümüş’ün içini yaptırmasını bekliyoruz dediler, Yusuf Gümüş’e sorduğumda ise bana her hangi bir plan göndermediler diyor. Şimdi top kimde bizde tabi bilemiyoruz ama bu saydığım dört mahalleye sağlık ocağı yetersiz bunu biliyorum” dedi.

 

7 Doktor Ancak 28 Bin Vatandaşa Bakabiliyor

İki sağlık ocağında ancak 7 doktorun olduğunu onlarında ancak 28 bin hastaya bakabildiğini söyleyen Soner Uğur, “50 bin vatandaş için çok yetersiz” dedi. Uğur, “Fidanlık Aile Sağlık Merkezi’nde 3 doktor var, Omurtak Aile Sağlık Merkezi’nde ise 4 doktor var. Her doktorun 4 bin hasta kotası var, yani dört mahallenin nüfusu 50 bin, doktorların baktığı hasta sayısı ise 30 bin düzeyinde kalıyor. Geri kalan hastalar ne olacak bilemiyoruz tabi. Bu bölgeye kesinlikle sağlık ocağı yapılması gerekiyor, devletimizin bu konuda adım atmasını istiyor” dedi. 

İmdat Şahin