• Çorlu'yu Sağanak Vurdu
  • Çorlu'yu Sağanak Vurdu
  • Çorlu'yu Sağanak Vurdu
Çorlu Güncel

Çorlu'yu Sağanak Vurdu

  • 10 Mayıs 2018
  • 1079 Kez Okundu

Çorlu’da birkaç gündür aralıklarla devam eden yağmur, dün gök gürültülü sağanak halinde yağdı. Öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren yağış nedeniyle Çorlu’nun pek çok yerinde yollar dereye döndü, evleri su bastı.

Güne hafif yağmurla başlayan Çorlu’yu dün öğle saatlerinde yağan kuvvetli sağanak vurdu. Gök gürültülü sağanak nedeniyle şehrin bazı kesimlerine birkaç saat elektrik verilemedi. Sağanağa yolda yakalanan vatandaşlar saçak altlarına sığınarak yağmurun dinmesini bekledi. Yağmur nedeniyle toplu taşıma da aksadı, Çorlulular evlerine ve işyerlerine gidemedi.

Vatandaş şikâyetçi

Çorlu’da Esentepe Mahallesi Eskibağlar Caddesi üzerindeki yaşayan vatandaşlar ise her yağmurda su baskınları yaşadıklarını belirterek; “Bu bölgede her yağmurda su baskınları yaşanıyor. Bu bölgede kaldırım olmadığı için evlerimiz ve işyerlerimiz sular altında kalıyor. Yetkililere bu durumu defalarca bildirmemize rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Evlerimiz ve işyerlerimiz maddi zarar görüyor. Bu bölgedeki su baskınları bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek yetkililere tepki gösterdiler.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bugün de Tekirdağ genelinde sağanak yağış bekleniyor. Hafta sonu ise güneşli olacak.

SEYFİ GENÇ