• Mercedes'ten Eğitime Büyük Katkı
  • Mercedes'ten Eğitime Büyük Katkı
  • Mercedes'ten Eğitime Büyük Katkı
Çorlu Güncel

Mercedes'ten Eğitime Büyük Katkı

  • 10 Mayıs 2018
  • 1577 Kez Okundu

Mercedes-Benz Türkiye tarafından Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yaptırılan Mercedes Benz Laboratuvarı törenle açıldı. Firma tarafından öğrencilerin eğitim amacıyla kullanması için bir adet de TIR bağışlandı.

2 Laboratuvar Yenilendi

Törende konuşan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Bilir, Atatürk’ün konuşmalarında bahsettiği muasır medeniyet seviyesine çıkmanın temel gereklerinden birinin mesleki ve teknik eğitim kalitesinin artırılmasından geçtiğini belirterek, “Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak temel önceliğimiz, çeşitli sektörlerde sektörlerin eleman ihtiyacının karşılanmasını sağlamaktır. Bu anlamda özel sektörle yapılan işbirliklerine çok önem veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapılan Mercedes Benz Türk AŞ. Arasında yapılan protokolün paydaşlarından olduğumuz için çok mutluyuz” dedi. Protokol hakkında bilgi veren Bilir, “Protokol kapsamında iki adet laboratuvarımız yeniden düzenlendi ve yenilendi. 2 adet laboratuvarın malzemeleri temin edildi.” Dedi. Bilir, okuldan seçilen 16 öğrencinin gelecek yıl Mercedes Benz Laboratuvarlarında eğitim almak üzere gönderileceğini açıkladı.   

Kamyon Bağışlandı

Mercedes Benz Türk Aş Satış Sonrası Hizmetleri Eğitim Birimi Müdürü Raşit Uzunoğlu şirket olarak eğitimi desteklediklerini ve mesleki eğitime önem verdiklerini belirterek, “Türkiye’de eğitimi destekleyen, pek çok uzun soluklu projeye imza atan Mercedes Benz Türk, yeni sosyal sorumluluk projesi EML’miz geleceğin yıldızı kapsamında meslek ve teknik Anadolu liselerinin motor bölümlerini yenilemekte ve mesleki ekipmanlarla donatmaktadır. Meslek liselerinde laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılması kapsamında teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin sanayinin beklentilerin cevap verecek nitelik ve donanım açısından eğitimlerini düzenlemesine önemli bir katkı sağlamaktadır. Mercedes Benz Laboratuvarları teknolojik eğitim için özel ekipmanlarla donatılmakta ve her okula üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilebilecek bir adet kamyon bağışlanmaktadır” dedi.

Sektör Ve Eğitim Buluşuyor

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptığı konuşmada, meslek liselerinin sektörle birlikte ortak hareket ederek sektörün ihtiyaçları doğrultusunda eleman yetiştirilmesine katmkı sağlamak ve onların gerçekten donanımlı bir şekilde hayata atılmasına katkı sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmaların en güzel ve en somut örneğini bugün burada müşahede edeceğiz” dedi. Ceylan, Mercedes Benz Türk AŞ’nin Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi motor bölümünü yenilemesi için yapılan protokol ve eğitim için bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmaların eğitimin sektörle buluşmasına vesile olduğunu söyledi.

SEYFİ GENÇ