• Sarıkurt, Yaza Hızlı Başladı
Çorlu Güncel

Sarıkurt, Yaza Hızlı Başladı

  • 10 Mayıs 2018
  • 931 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda başlatılan yol, asfalt ve kilit parke çalışmaları devam ediyor.

Asfalt ve Parke Taşı Çalışmaları Başladı

Çorlu Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte yol, asfalt ve kilit taş çalışmalarına başladı. Hatip Mahallesi, Reşadiye Mahallesi ve Hıdırağa Mahallesi'ndeki sokaklarda TESKİ ve TREDAŞ gibi kurumların altyapı çalışmaları nedeniyle ve zamana dayalı yıpranmalardan kaynaklanan bozulmaların meydana geldiği bölgelerde asfalt ve kilit parke çalışmalarına başlanıldı.

 

Hatip, Reşadiye ve Hıdırağa Mahallelerinde yürütülen çalışmalar kapsamında asfalt öncesi 3.400 ton balans, 1.500 ton tüvanan malzeme ve yaklaşık 10 bin ton asfalt serimi yapılırken yol ve kaldırım çalışmaları kapsamında 10 bin metrekare kilit parke, 2 bin metre tül oluk, 900 metre tül belediye bordürü ve 70 metre bahçe bordürü döşemesi gerçekleştirildi.

 

Yaz ayları boyunca çalışmalar devam edecek

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada asfalt sezonuna start verdiklerini belirterek, "Şehrimizin birçok bölgesinde TESKİ ve TREDAŞ gibi çeşitli kurumlar tarafından yürütülen altyapı çalışmalarından ve yanı sıra zamanla yıpranmalardan kaynaklı bozulan yollarımızda asfalt çalışmalarına başladık. Bazı bölgelerde asfaltı kaldırarak kilit taş uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Yaz dönemi boyunca ve hava şartları el verdiğince asfalt ve kilit taş çalışmalarını sürdüreceğiz. Halkımızın göstereceği sabır ve anlayış için şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.