• Ergeneliler Bolluk Aşı'nda Buluştu
Çorlu Güncel

Ergeneliler Bolluk Aşı'nda Buluştu

  • 10 Mayıs 2018
  • 1082 Kez Okundu

Ergene Samsunlular Derneği tarafından Hıdırellez vesilesiyle düzenlenen 18. Bolluk Aşı, tüm Ergenelileri bir araya getirdi. Yaklaşık altı bin kişinin katıldığı etkinlikte misafirlere pilav, salta ve keşkek ikram edildi.

Ergene Samsunlular Derneği Başkanı Şükrü Kırıkçı yaptığı açıklamada, bu yıl 18.  Kez düzenledikleri Bolluk Aşı’nın artık tüm Ergene halkı tarafından benimsendiğini belirterek, “Bu bizim çok eski bir geleneğimiz. Biz Samsun’da bahar bayramı olarak kutlanır. Afet olmasın, bol bereketli bir yıl geçsin diye yapılan bir etkinlik. Bunun için kurbanlar kesilir. Biz de 2 dana kurban ettik. Herkes bu etkinlikte vardı. Ergene’nin milli bayramı gibi oldu” dedi.

SİYASİLERDEN YOĞUN KATILIM

Çok büyük bir kitleye ev sahipliği yapan etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Milletvekili Aday Adayları Kurtuluş Ay, Kerim Atalay, Hakan Sunal, Serkan Alkan’ın yanı sıra CHP Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, AK Parti Ergene İlçe Başkanı Hamdi Sarıer, MHP, BBP Ergene ve Çorlu İlçe Başkanları ve teşkilatlar, Ergene Engelliler Derneği Başkanı Müge Yıldız, Ergene Sinoplular Derneği Başkanı Kadir Köse, Kızılay Ergene Şubesi Başkanı Bora Küçükçetin, Ergene Tokatlılar Derneği Başkanı Sinan Genç, Ergene Trabzonlular Derneği Başkanı İsa Kalaycıoğlu, Ergene Kars Ardahanlılar  Derneği Başkanı Cengiz Yörük, Çorlu Sinoplular Derneği Başkanı Yusuf Gümüş, Çorlu Ordulular Derneği Başkanı  Mutlu Kütük, Çorlu Zonguldaklılar Dernek Başkanı Ramazan Yeniköy, Çorlu Giresunlular Derneği Başkanı, Mahalle muhtarları, Çerkezköy, Kapaklı’dan  dernek başkanları katıldı.

Etkinlikte Türk Kızılayı Ergene Şubesi de stand açarak elişi sergilerini sattı. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği stand araılığıyla Kızılay’a gelir sağlandı. Yemek ikramının ardından 40’a litrelik dev semaverlerle çay ikramı yapıldı.

SEYFİ GENÇ