• “Yüce Bir Görev İçin Aday Adaylığımı Açıklıyorum”
  • “Yüce Bir Görev İçin Aday Adaylığımı Açıklıyorum”
  • “Yüce Bir Görev İçin Aday Adaylığımı Açıklıyorum”
  • “Yüce Bir Görev İçin Aday Adaylığımı Açıklıyorum”
Çorlu Güncel

“Yüce Bir Görev İçin Aday Adaylığımı Açıklıyorum”

  • 08 Mayıs 2018
  • 1330 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka görevinden istifa ederek İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasına çok sayıda İYİ Partili katıldı. Prof. Dr Tamer Dodurka açıklama yapmadan önce sözü İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever aldı. Atasever, “Biz ilk başta çok küçük bir aileydik, mazisi en fazla 8-9 aylık bir partiyiz. Gün geçtikçe büyüdük, çoğaldık. Az kişiyken, çok büyük bir aile haline geldik. Özellikle 1 Nisan Ankara da gerçekleştirdiğimiz büyük kongremizden sonra büyüme daha da ivme kazandı. Gerek üye katılımlarındaki ivmeler, gerek aday adaylarımızın bizden aday olmaları. Açıkçası kısa süre olmasına rağmen teşkilatımızı yapılandırdık. Gençlik kollarımız dâhil, komitelerimiz dâhil seçime hazır vaziyete geldik. Erken seçim olması koşuluyla bu süreçler daha da hızlanması gerekiyordu. Biz de hazırladık ve şu anda 24 Haziran seçimlerine teşkilat olarak hazırız” dedi.  

Tamer Dodurka yaptığı açıklamada, 24 Haziran’a dikkat çekti. Dodurka, “Bugün benim hayatımda değişik bir gün çünkü çok yüce bir görev için aday adaylığımı açıklayacağım. Bunun için niye milletvekili adaylığını seçtim, bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 24 Haziran seçimlerine az bir zaman kaldı. Türk çocuklarının tarihsel ve kültürel değerlerinden uzaklaştırıldığı, tarikat ve cemaat eline itildiği, böylece din sömürüsüyle halkın isteğini taahküm edip, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’ne itiraz etmeyen bir toplum haline getirildik. Başkanlık sistemi nedeniyle de itiraz edemeyişlerinin korku nedeniyle daha da artacağı, korkak bir toplum haline getirmeyi hedefleyenlere karşı biz artık, yeter buraya kadar diyoruz.  24 Haziran miladi bir tarih olacak” dedi.

BU DÖNEMDE RADİKAL KARARLAR ALMAM İCAP ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini belirten Tamer Dodurka, zorlu süreçlerde radikal kararlar almak gerekir dedi. Dodurka, “Tabi ülke böyle bir zorlu günden geçerken böyle bir dönemden geçerken, benimde ülkem için, bölgem için radikal kararlar almam icap etmiştir. Bildiğiniz üzere 2014 yılından itibaren yaklaşık dört senedir ben Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli dairelerin bağlı olduğu genel sekreter yardımcısı olarak görev yapmaktaydım. Bu süreç içerisinde ne kurumuma ne kendime en ufak bir leke getirmeden ciddiyetimle çalışkanlığımla görev yaptım ve tabiî ki bu görevim sırasında Tekirdağ’ında bütün sorunlarını öğrenme çözümlerini düşünme ve proje hazırlama gibi bir dönem geçti, büyük bir tecrübe ve bilgi sahibi oldum. Şimdi de işte bu bilgi ve deneyimimi mecliste Türkiye genelinde kullanmak arzusuyla bu yola çıktım ve istifa ettim” dedi.

MÜCADELEMİ BİR ÖN SAFHAYA TAŞIMAK İSTİYORUM

Büyükşehir Belediyesi’nde görevler ne kadar büyük olursa olsun memur statüsündesiniz diyen Dodurka, mücadeleyi bir ön safa çıkarmak istedim dedi. Dodurka, “Son gün ani, radikal bir kararla istifa ettim. Buda şöyle oldu özellikle son gün aldığım teklif daha evvel vardı, ama seçim dönemi olmadığı için ben çok değerlendirmemiştim fakat son gün gelen bu teklifle de ben hakikaten mücadelemi bir ön safhaya taşımam gerektiği bilinciyle bu teklifi kabul ettim. Büyükşehir Belediyesi’nde makamınız ne kadar büyük olursa olsun, bir memur statüsündesiniz yapacağınız her şey belli konuşacağınız kelimeler belli ama bu şekilde bir yol açıldığı zaman hakikaten burada olduğu gibi herkesle konuşabiliyoruz, mücadelemizi daha üst noktalara taşıyabiliyoruz. Bende beni davet eden İYİ Parti Aileme huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Neden istifa ettin diyenlere verdiği cevabı da anlatan Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Bana belediyedeki görevimi neden bu kadar kolay bıraktığımı soranlara şunu söylüyorum. Arkadaşlar 24 Haziranda eğer ki biz bu mücadeleyi kazanamaz isek, ben ister belediyede bir genel sekreter, ister genel sekreter yardımcısı, ister belediye başkanı olayım, ister vekil olayım bunun hiçbir anlamı kalmayacak. Bu yüzden bu mücadeleyi yapmamız gerekiyor, hepimizin yapması gerekiyor. O yüzden çok gönül rahatlığı ile bıraktım görevimi” dedi.

NEDEN İYİ PARTİ ?

Peki neden İYİ Parti diye soranlara diyorum ki arkadaşlar benim bir kırmızı çizgim var oda Atatürk ilkeleri onun ışığı benim kırmızı çizgim bu. Ben bu ilkeleri bu partide daha iyi icra edeceğime inanıyorum. Partiler çünkü amaç değildir araçtır. Bizim bu Atatürk’ün gösterdiği hedeflere hangi parti bizi iyi götürür hangisine inanırız onda görev yaparız. O nedenle gönül rahatlığı ile geçtim. Çünkü tüzüğünü okuduğum zaman partinin temel hedefleri olarak şunu görüyoruz, Türk Milleti’nin ülkesi ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü koruyarak, büyük önder Atatürk’ün ilkelerini esas almak Cumhuriyetimizin kurucu iradesine bağlı olmak, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milleti’ne ait olduğu, parlementer sistemi savunmak, İYİ Parti’nin yolu Türk tarihi kültürel süzgecinden geçerek bu değerleri temsil eden Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Mevlana ve Yunus Emrelerin anlayış ve felsefesiyle aynıdır. İfade inanç din ve mezhep özgürlüğünü savunur. Laikliğin din ve inanç özgürlüğün teminatı olarak kabul eder. Arkadaşlar bu görüşler benim her zaman savunduğum düşüncelerdir. Ben parti bağnazı değilim bir Mustafa Kemal’in askeri olabilirim, birde Türk Ulus’unun askeri olabilirim. Bugün 24 haziran’a kadar parti siyaseti bitmiştir. En azından böyle bir siyaset güdülmemesi gerekiyor. Şu an tüm Atatürkçüler ortak hedefe kilitlenmek zorundayız. Gerisi kesinlikle teferruattır.

İmdat şahin