• Orta Okul Öğrencileri Bilimle Buluştu
  • Orta Okul Öğrencileri Bilimle Buluştu
  • Orta Okul Öğrencileri Bilimle Buluştu
Çorlu Güncel

Orta Okul Öğrencileri Bilimle Buluştu

  • 08 Mayıs 2018
  • 1242 Kez Okundu

Çorlu 75. Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Orta Okulu öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katıldı. Öğrenciler projelerini okul bahçesinde açılan standlarda ziyaretçilere tanıttı.

Fuarın açılışına Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün katıldı. Kaymakam Kılıç tüm standları tek tek gezerek öğrencilerin sunumlarını dikkatle dinledi. Çorlu 75. Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Orta Okulu Müdürü Coşkun Akıner, açılışta yaptığı konuşmada proje hakkında bilgi verdi.

TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın 65 öğrenci ve 14 öğretmenin katılımıyla hazırlandığını belirten Akıner, fuarda 6 biyoloji, 1 teknoloji, 2 mühendislik, 4 matematik, 1 Türkçe ve 8 diğer alanlarda olmak üzere toplam 22 projenin yer aldığını belirterek, bu projelerin 11’inin araştırma, 4’ünün araştırma-geliştirme, 7 tanesinin bilgi-araştırmaprojesi olduğunu açıkladı. Akıner, çalışmalarda kendilerine destek veren Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’a ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün’e teşekkür etti.

FINDIK KABUĞUNDAN ORGANİK GÜBRE YAPTILAR

Fuarda en çok ilgi çeken stantlardan biri 5. Sınıf öğrencilerinin fındık kabuğu cürufundan organik gübre üretme çalışması oldu. Fındık kabuğu kullanarak, normal gübre ile ve gübresiz olarak aynı bitkileri yetiştiren öğrenciler, fındık kabuğunun kimyevi gübreye göre daha verimli olduğunu ve toprağa zarar vermek yerine toprağı zenginleştirdiklerini ortaya çıkardı. 5 sınıf öğrencilerinin sunumları ziyaretçilerden büyük takdir topladı.

SEYFİ GENÇ