• Ergene Kültür Merkezi'nin Temeli Törenle Atıldı
  • Ergene Kültür Merkezi'nin Temeli Törenle Atıldı
Ergene

Ergene Kültür Merkezi'nin Temeli Törenle Atıldı

  • 04 Mayıs 2018
  • 2170 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ve Ergene Belediyesinin temel atma ve açılış törenleri hız kesmeden devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler birer birer hayat bulurken; Ergene’de yapılması planlanan Ergene Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene’nin Sağlık Mahallesinde yapılması planlanan Ergene Kültür Merkezi’nin temeli  Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ünal Baysan,  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Daire Başkanları Siyasi Parti Temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarının yapıldığı tören programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün ‘ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezinin temelini atmak üzere toplanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Halen gerçekleştirmekte olduğumuz 4 Kültür Merkezinden Çerkezköy ve Kapaklı  Kültür Merkezlerinin kaba inşaatları tamamlanmak üzeredir. 15 Mayıs’ta Saray İlçemizde Büyükşehir Saray Kültür Merkezinin temelini atacağız. Bu dört Kültür Merkezi’nin 96 milyon liradır. Ayrıca kültür merkezi fonksiyonuna sahip olan, Malkara Aile Yaşam Merkezi inşaatı da devam ediyor. Yakında açılışını gerçekleştireceğiz. Hayrabolu Sosyal ve Spor Tesisi  çalışmalar devam ederken, tesis içerisinde aynı zamanda kültür merkezleri de olacak. Malkara da Çok Amaçlı Salonun ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir.

 

Bu tesisleri de dahil ettiğimizde Büyükşehir Belediyemiz kültürel anlamda 7 tane çok önemli tesis gerçekleştirmiş olacak. Büyükşehir Belediyemiz, kültür merkezlerinin dışında cemevleri, yüzme havuzları, kapalı spor salonu, okullar, katlı otoparklar, otobüs terminalleri, sebze-meyve halleri, su ürünleri toptancı hali, meydan düzenlemeleri, yaya üst geçitleri, okul ve dini tesislerin bakım onarımları gibi kültürel ve topluma faydalı işleri, temel görevi olan yol, su, temizlik, park bahçelerin yanı sıra gerçekleştirmektedir. Büyükşehir Belediyemiz sosyal, kültürel, eğitim ve sportif yatırımlarıyla önemli işler başarmaktır. 

 

Ergene Kültür Merkezinde Neler Var

Hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi Projesine ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün ‘ 2009 metrekarelik tesisin arsasını Ergene Belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak devretti. Ergene Kültür Merkezi'nin yer teslimini Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdik. İşin yapım süresi 540 gün olup,  03.08.2018 tarihinde bitişi öngörülmektedir. Bodrum, zemin ve 5 kattan oluşuyor. Toplam inşaat alanımız 4850 metrekaredir.  Toplam 3898 metrekare oturma alanımız olacak. İnşaatın kapalı alanı ise 7258 metrekare olacak. Bu yatırımın Büyükşehir'e maliyeti, KDV dahil 17.714.700 liradır. Hayırlı uğurlu olsun. Tesis iki ana bloktan oluşuyor. Bir tanesi yeraltı otopark meydan düzenlemesi olacak alan, diğer bölümde de Kültür Merkezi bölümü olacak. Kültür merkezinde 478 kişilik tiyatro ve konferans salonu, kokteyl alanları, sergi salonları, çok amaçlı salonları, toplantı odaları, atölyeler, çalışma ofisleri, idari ve teknik alanlardan oluşacak. İkinci blok ise; 62 araçlık kapalı otopark, 20 araçlık açık otopark ve üzerinde meydan düzenlemesi şeklindedir’ bilgisini kaydetti.

 

‘Büyük Hizmetler Büyük İşler Yapıyoruz’

Ardından kürsüye davet edilen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Ergene günden güne değişiyor gelişiyor. Yapacağımız işler konusunda verdiğimiz teminatları bugün birer birer hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ergene çok yeni çiçeği burnunda bir ilçedir. Büyükşehir belediyemiz 100 km içme suyu, 120 km alt yapı kanal hizmetlerimizi ilçemizde gerçekleştirdi ve  bunlar büyük hizmetler. Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman  yanımızda olmaya devam ediyor. 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Sağlık Mahallemizde okulumuzu hayata geçirdi. Eğitime verilen desteğin büyük olduğunu düşünüyorum. Bizlerde belediye olarak Yeşiltepe Mahallemizde Gündüz Bakımevi Projemizle birlikte Esenler, Kırkgöz, Pınarbaşı Mahallemizde Çok Amaçlı Düğün  Salonu Projelerimizi sürdürüyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir hayata geçireceğiz. Ergene Kültür Merkezinin adını Dr. Ünal Baysan isminin verilmesini istiyorum. Bu anlamda meclise de sunacağız. Ünal Başkanımın emeği büyüktür. Kültür Merkezi Tesisimizin Ergenemize hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

 

‘Ergenelilere, çocuklarımıza ve bütün Ergene halkına hayırlı olmasını diliyorum’

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘Dört sene önce sayın başkanımla beraber secim çalışmalarında, bir sabah saat dört buçukta buluştuk. Vardiyaya giden işçilere kumanya dağıtmıştık. Belki o güne kadar yaşadığım en büyük soğuktu. O gün başkanıma `bu soğuk insanların sıcaklığı sayesinde beni üşütmedi' dedim. Sağ olsunlar Ergene halkı bana ve sayın başkana büyük bir ilgi göstererek bizleri yerel yönetimin başına getirdi. Ben bir kez daha halkımıza teşekkür ediyorum. Çünkü yetkiyi halk verir. Halkın verdiği yetkiye de saygı duyulur. "12-0'ın intikamını alacağız" gibi bir siyasal yaklaşımla, halkın verdiği yetkinin intikamı alınmaz. halkın verdiği yetkiye sadece saygı duyulur. Biz bir partiden seçildik. Ama göreve geldiğimizden bu güne ben ve 11 arkadaşım asla ve asla siyasi bir ayrım yapmadılar. Biz bu duygularla yola çıktık. Bu tesisi, Sayın Başkan çok arzu etti. Programımızda da vardı. Tekirdağ süratle göç alan bir yer. Eğitim hizmetleri tamamlandı, altyapı hizmetleri tamamlandı, yol hizmetleri tamamlandı. Aşevi projesi de tamamlanıyor. Biz yerel yönetim olarak iktidara gelirken ne söz verdiysek o sözün hep arkasında olduk. Yeni kurulan belediyenin, sisteminin oturması için bir zaman gerektiriyordu. Özellikle bir buçuk senelik bir zaman kaybı olmasına rağmen, geçen süreçte bile sistemi oturduk ve çalışmaya başladık. Şimdi artık çok güçlü bir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Sayın başkan da çok güçlü bir Ergene Belediye Başkanı. Bu sözleri sistem olarak ve hizmet olarak söylüyoruz. 24 Haziran'da seçimler var. Bu seçimlerin, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye her şeyin en güzeline layık. Biz Trakyalılar olarak burada bulunan bütün Ergeneliler olarak, birlik beraberlik içerisinde ülkenin kalkınması için dış politikada da yanındayız. Hükümetimizin her türlü milli meselelerde parti ayrımı gözetmeden tamamen sonuna kadar yanındayız. Bu nedenle yerel yönetimler üzerinden hiç kimse siyaset yapmasın. Siyaset yapan arkadaşlarımız, milletvekili adaylarımız çıksınlar her şeyi söylesinler. Ama malzeme yerel yönetim olmasın. Bizim yaptıklarımızla onlar, onların yaptıkları ile biz gurur duyacağız. Siyaset budur. Konuşmama son vermeden önce bir şey daha söylemek istiyorum.  Ünal Başkanım ile 4 yıl beraber çalıştım. Gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Kendisinin Çorlu ve Ergene aşkını yakından bilen birisiyim. Allah kısmet ederse 24 Haziran 2018'de kendisini milletvekili olarak Ankara'ya göndermek en büyük isteğimizdir. Yolun açık olsun sayın başkanım.  Bu duygularla temelini attığımız Kültür Sarayının, Ergenelilere, çocuklarımıza ve bütün Ergene halkına hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ‘ Ergene yeni bir ilçe kurumsallaşmaya çalışıyoruz bir taraftan da hizmetlere devam ediyoruz.  Bu noktada zor bir ilçe ,bizler  el birliğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda  şunu ifade ediyim Ergenemizin her şeye ihtiyacı var. Bizim  SGK kayıtlarında aldığımız bilgi 80 bin çalışan yani dinamik bir ilçe olduğumuzun ifadesidir. Bizim gençlerimize çalışanlarımıza sosyal aktivitelerde ihtiyaç duymaktadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Ergene Kültür Merkezi Projesini hayata geçirilmesinden dolayı kutluyorum. Bu anlamda emeği geçen herkesi kutluyor, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından sembolik kurdele kesim töreni gerçekleştirilirken Ergene Kültür Merkezi temel harcı için protokol üyeleri tarafından butona basılması ile tören programı sona erdi.