• Kaza Mağdurlarına Danışmanlık Hizmeti
Çorlu Güncel

Kaza Mağdurlarına Danışmanlık Hizmeti

  • 20 Nisan 2018
  • 2766 Kez Okundu

Yıllarca çeşitli illerde 5 yıldızlı otellerde piyanist şarkıcılık yapan Rahmi Keçeci, Grup Merkez Hasar A.Ş’nin Tekirdağ Bölge Müdürü olarak Çorlu’ya taşındı. 15 yıl Çorlu’da kaldıktan sonra otellerde piyanistlik şarkıcılık yaptıktan sonra tekrar Çorlu’ya dönen Rahmi Keçeci eşi Emel Keçeci ile birlikte Grup Merkez Hasar Danışmanlık Hizmetleri’nde çalışmaya başladı. Keçeci konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Grup Merkez Hasar, Hasar Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri’nin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden kısaca bahseder misiniz?

Hem kendimizi ve faaliyetlerimizi tanıtmak hem de saygı değer vatandaşlarımızı aydınlatmak maksadıyla bizlere bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Evet T.S.K daki görevim nedeniyle 15 yil çoğunluğu Trakya da gecen bir Askeri dönemim oldu.1992 yılından itibaren de İstanbul da profesyonel müzik hayatım başladı. Yıllarca Dinleyenlerimin üzüntülerini, sevinçlerini paylaştım. Gönül Tellerine dokundum. Ülkenin her yanında dostlarım var yıllardır kopmadık. Bu konuda Fazlasıyla zenginim. Grup Merkez hasar Genel Müdürü Sayın Namık Kaplan çok değerli kardeşimdir. Yıllardır bu çatının altında olmam gerektiğini, burada da İnsanların hayatına dokunabileceğimi, mağdur insanlara yardımcı olabilecek ve mutlu olacağımı ısrarla telkin ediyordu. Dönmeye karar verince zevkle kabul ettim. Zira şirket son derece şeffaf, dürüstlük ilkeleriyle, uzman zengin kadrosuyla Hayır duaya yönelik bir felsefeyle çalışmalarını 13 yıldır sürdürmüş. Ofisimizi açtık, sevgili eşim Emel Keçeci ile birlikte yola çıktık. Trakya’nın her yerine temsilcilikler verme ve tanıtım çalışmaları içindeyiz. Manevi yönü daha çok mutlu ediyor. Kaliteli bir Lokalde Nostalji Geceleri yapacağım ama nerde bir mağdur duyarsam ona yardım etmek için koşacağım.

 Grup Merkez Hasar Hasar Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri firması ülkemizde bir ilke ve yeniliğe öncülük ederek, 2006 yılından beri vatandaşlarımızın sigorta kapsamında oluşan her  türlü  bedeni ve maddi zararlarının en kısa sürede karşılanması konusunda kaza mağdurlarına  kaliteli ve en doğru bir şekilde  aracılık ve danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur. Genel Merkezimiz Ankara‘da olup, ülkemizin bütün noktalarında profesyonel bir yönetim anlayışıyla kurumsal olarak,  son 10 yıl içerisinde meydana gelen trafik kazalarında vatandaşlarımızın yaşadığı kayıp ve zararlar giderilinceye kadar onlara hizmet götürmek üzere faaliyet göstermekteyiz.  Trakya Bölge Müdürlüğü olarak, Tekirdağ ilimizin ilçelerinden ve merkezde bulunan Çorlu İlçemizde, Çalışma ofisimiz bulunmaktadır. Bu arada Şirketimiz 10 yılı aşkın süredir Trakya’da değerli bir Arkadaşımız tarafından faaliyet göstermekte idi. Şimdi benim sorumluluğumda, yeni bir anlayışla çok daha geniş kitlelere ulaşmayı mağdur sevindirmeyi, hedeflliyoruz.

   Çalışmalarınız hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Öncelikle ülkemizdeki trafik kazalarının durumu hakkında konunun önemini size ve bizi takip eden vatandaşlarımızın dikkatlerine şöyle sunmak istiyorum. TUİK verilerine göre geçtiğimiz  2017 yılında toplam 1.182.491 trafik kazasının meydana gelmiş,  bunun maddi hasarlı kaza sayısı 997.363,  ölümlü- yaralanmalı kaza sayısı ise 185.128 dir.  Bu arada Tekirdağ ilimiz ile ilgili bilgi vermek gerekirse,  Kasım 2017 tarihine göre ölümlü yaralanmalı kaza sayısı 2059, Maddi hasarlı kaza sayısı 2352, Ölümlü kaza 54, yaralanmalı kaza ise 3457 olarak gerçekleşmiştir. Ülkemizde günde ortalama 2 866 maddi hasarlı ve 442 ölümlü yaralanmalı trafik kazası gerçekleşmiştir. Bu kazalarda, kaza yerindeki tespitlere göre günde ortalama 10 ölüm ve 753 yaralanmanın gerçekleştiği görülmektedir. Bu çok üzerinde düşünülecek bir durumdur. Ayrıca; yine TUİK verilerine göre; Türkiye de ki bin taşıt başına ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı 11.9 iken bu rakam Almanya da 6.3 ,İngiltere de 4.6 ve Hollanda da 0.6 dır. Yani bizim ülkemizde risk faktörü her zaman öne çıkmaktadır. Sigorta konusu daha da üzerinde durulması gereken bir konu haline gelmektedir. Birçok vatandaşımız geçirdiği trafik kazası ya da diğer kazalar sonucunda sigorta kapsamında olan haklarını tam olarak bilememektedirler. Bunun için çoğu zaman haklı oldukları halde, sigorta nezdinde haksız duruma düşebilmektedirler. Mevcut sigorta sektöründeki rekabet koşulları ve bazı tazminat sorumlularının olumsuz yaklaşımları da maalesef kaza olayları sonucunda bir takım mağduriyetlerin oluşmasına neden olabilmektedir. Yani hem kaza hem de sigorta mağduru durumuna düşebilmektedirler. Haliyle günde 10 vatandaşımızın trafik kazalarında hayatını kaybettiği ülkemizde bir de vatandaşlarımızın sigorta yönüyle mağdur olmamaları için  Grup Merkez Hasar  olarak bizler de   vatandaşlarımızın sigorta kapsamında oluşan her türlü  bedeni ve  maddi tüm zararlarının  ortadan kaldırılması için faaliyetlerimizi; sigorta şirketleri ile Karayolları Güvence Hesabı nezdinde Genel Merkezimizin koordinesinde, gereksiz bürokrasi işlemlerini mecbur kalmadıkça, yapmayarak, girişimlerde bulunmak suretiyle yürütmekteyiz.

Ülkemizin her hangi bir yerinde Trafik Kazasına karışmış olan vatandaşlarımız, mağduriyetlerinin karşılanması maksadıyla sigorta şirketlerine müracaat ettiklerinde, çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda evrak getirmeleri istenilmektedir. Bu kapsamda zarara uğrayan vatandaşlarımız bunlarla uğraşmak yerine çoğu zaman zararlarını kendileri karşılamakta, ya da var olan haklarını bilmediklerinden dolayı gerekli yerlerden gerekli zamanlarda taleplerde bulunamamakta veya haklarından feragat etmektedirler. Bu durumda birçok vatandaşımız mağdur olmaktadırlar. Grup  Merkez  Hasar Trakya Bölge  Müdürlüğü olarak  bizler bu konularda  işlemlerin takibi maksadıyla alacağı özel, şeffaf bir vekalet ile vatandaşlarımızın bütün haklarını ilgili sigorta şirketlerinden talep ederek, kendilerinin veya geride bıraktıkları Anne baba eş ve çocuklarına yönelik olarak  hakları olan   tazminat bedellerini almalarını  sağlamaktayız.        

Konu ile ilgili olarak size kimler ve nasıl müracaat edebilir?

Sadece güzel Trakya’mız da değil yurdumuzun neresinde olursa olsun her hangi bir trafik kazasına karışmış vatandaşlarımızdan özellikle, hayatını kaybetmiş olanların desteğinden yoksun kalan yakınları ya da bizzat trafik kazası sonucu yaralanmış ve daimi sakatlığı bulunan vatandaşlarımız çekinmeden bize her zaman müracaat edebilirler.  Ve hizmetimizin sonuna kadar da kendilerinden danışma ücreti veya başka bir ad altında her hangi bir ücret talebimiz bulunmamakta çıkan tazminat özel haller dışında, mağdurun hesabına yatırılmaktadır.

Bu arada Kaza mağdurlarının olası bir kaza durumunda size müracaat etmesi için belli her hangi bir süre var mıdır? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Özellikle Trafik kazalarındaki süre konusunda pek çok vatandaşımız tam bir bilgiye sahip olamayabilir. Mağdur vatandaşlarımız her hangi bir kazadan hemen sonra çekinmeden bize müracaat ederek bilgi alabilirler.  Ölümlü trafik kazalarında kazanın oluş tarihinden geriye doğru son 10(Bazı durumlarda 15)yıl içerisinde, yaralanmalı trafik kazalarında ise son 8 yıl içerisinde gerçekleşmiş kazalar için bize müracaat edebilirler. Son 2 yılda ki araç değer kayiplarida tazmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet tazminatları ise müracaat için gerekli evrakları temin edip bize başvuru yapıldığı tarihten itibaren en geç 2-3 ay içerisinde kusur durumlarına göre kendilerine ödemeleri yapılabilmektedir.

 Vatandaşlarımız öncelikle İnternet üzerinden www.gmh.com.tr sitemize girebilirler ve buradan Genel Merkezimize ve bize ulaşabilirler. Ayrıca mağdur vatandaşlarımız CEMALİYE MAH. SALİH OMURTAK CAD. ARILAR İŞ MERKEZİ NO: 208/26 ÇORLU / TEKİRDAĞ bulunan iş yerimize şahsen müracaat edebilirler.

İmdat Şahin