• Minik Adımlar Kampanyası Dev Adımlara Dönüştü
  • Minik Adımlar Kampanyası Dev Adımlara Dönüştü
Çorlu Güncel

Minik Adımlar Kampanyası Dev Adımlara Dönüştü

  • 19 Nisan 2018
  • 1418 Kez Okundu

Çorlu Kızılay’ın başlattığı “Minik Adımlara Minik Destek” kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Kampanya kapsamında Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, Çorlu Özel İdare İlkokulunda 600 çocuğa ayakkabı dağıttı.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ında katılımıyla yürütülen kampanya da sınıflara girilerek hem öğrencilerle sohbet edildi hem ayakkabıları dağıtıldı. Miniklerle sohbet eden Levent Kılıç ve Selime Dodurka minik öğrencilerle güzel vakit geçirdiler. Spor ayakkabıları alan miniklerin sevinçleri yüzlerine yansıdı.

KAMPANYAYA İLGİ YOĞUN OLDU

 Kampanyaya olan ilginin yoğun olduğunu belirten Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “ Çorlu Kızılay bu kampanya ile ilgili belli bir hedef koymuştu ama çok çok üzerine çıktılar. İlçemizde insanlar bu kampanyaya çok ilgi gösterdiler. Bu kampanya da spor ayakkabı dağıtılması bir özellik birde  belli bir öğrenci değil de okul ayrımı yapmadan bütün öğrencilere spor ayakkabısı dağıtılması güzel bir anlamı oldu. Buradaki verilen mesaj spor ayakkabısı olması, dayanışma, yardımlaşmanın yanında çocuklarımızı spora yönlendirme, spor yapmalarını teşvik etme anlamında bir mesaj verilmesi de anlamlı bence örneği görülmemiş bir kampanya diye düşünüyorum. Küçükten başlandı ama bayağa büyüdü. Herkes ilgi gösterdi, çok teşekkür ediyoruz ilgi gösterenlere” diyen Kılıç şöyle devam etti. “ Kızılay’ın projeleri Çorlu’da bitmiyor, bunun gibi projelerinde devam edeceği düşüncesindeyim. Sivil Toplum Örgütlerimiz Çorlu’da çabuk organize olabiliyorlar. Böyle projeler yapmak isteyenlerin bizde destekçisiyiz. Bu anlamda bizim için mutlu bir kampanya oldu” dedi.  

ÇOK CİDDİ DESTEK ALDIK

“Bir ay önce minik adımlara minik destek kampanyası başlattık. Bizim hedefimiz çok küçüktü, insanların böyle bir zamanda böyle bir destek olacaklarını açıkçası düşünmüyordum diyen Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, ”Kaymakamımıza destek için gittiğimizde bana hedef nedir başkanım demişti 300 ayakkabı rakamını telaffuz etmiştim. Kaymakamımız çok küçük demişti. Şu anda beni de şaşırtan aşan bir rakam oldu. 2 bin ayakkabı rakamına geldik. Bu da şu anda Çorlu’muzda 4 tane okulumuzu kapsıyor. Okullarda dağıtmaya devam edeceğiz.  Bu kampanyanın bir de diğer bir tarafı var, inanılmaz olarak devlet okullarından ve özel okullardan bize destek talebi geldi. Öğrenciler bize destek verdiler. Kendi arkadaşlarına kendileri ayakkabı aldılar. Bu şu anlama geliyor yardım eden çocukların zihinlerinde hep bu kampanya kalacak ömür boyu. İşin birde böyle bir tarafı var. Bu kampanyada bir ayakkabıları alan çocuklar var birde ayakkabı veren çocuklar var. Bazı şeylerin aşılanması açısından bu durumunda çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

BELLİ ÖĞRENCİLER DEĞİL TÜM ÖĞRENCİLERE VERMEYİ HEDEFLEDİK

Ayakkabı verilmeyen çocukların kendilerini buruk hissedecekleri için tüm öğrencilere spor ayakkabısı vermeyi tercih ettik diyen Dodurka, “Çorlu’da daha çok yardıma ihtiyacı olan okullar var. Muhtaç olan ailelerin olduğu okulları tercih ettik birde hem Milli Eğitim Müdürümüzle ve Kaymakamımızla konuşurken öğrencileri seçmek yerine bütün öğrencilere vermeyi tercih ettik. Çünkü orada mağdur olan öğrenciler kendilerini kötü hissediyorlar, diğer öğrencilerde de ne kadar iyi olursa olsun bir burukluk yaşanıyor. Yani onu o yaştaki çocuğa anlatmanız zor. Hatta ayakkabı aldığımız yerde bir hanım vardı o bizim ile anısını paylaştı. Bir çocuk anlatmış babam bana okulda dağıtılan ayakkabılardan üç tane aldı ama onların yerini tutmadı. Arkadaşımın aldığı ayakkabıda gözüm kaldı demişti. Bizde oradan çıkarak bütün okullara alalım bütün öğrencilere alalım dedik. Ama iyiki de öyle yapmışız” dedi.

23 NİSANDA SONLANDIRMAK İSTİYORUZ

Kampanyayı 23 nisanda sonlandırmak istediklerini belirten Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, “Şu anda devam edecek ama biz kampanyamızı 23 Nisan olarak sonlandırmak istiyoruz daha doğrusu. Ben birde bu kampanyada şunu gördüm, kampanyanın adı olduğu taktirde somut bir şeyler verildiği zaman insanlar destek veriyorlar. Böyle bir zamanda böyle bir desteğin gelmesi bunu gösteriyor. ben hem yardım eden insanlara, hem de sayın kaymakamımıza, okul müdürlerine çok teşekkür ediyorum. Bize ilk defa ayakkabı veren Atatürk İlkokulumuza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İmdat Şahin