• Başkanlar'dan Ak Parti'ye Sert Eleştiri
Çorlu Güncel

Başkanlar'dan Ak Parti'ye Sert Eleştiri

  • 18 Nisan 2018
  • 1005 Kez Okundu

Rumeli Mahallesi Dutluk Bölgesinde önceki gün TESKİ tarafından gerçekleştirilen Taşkın Koruma Temel Atma Törenine konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti ilçe yönetimi ve milletvekillerinin eleştirilerine sert yanıt verdi.

“GELSİNLER BEN KENDİLERİNE ANLATAYIM”

Geçen hafta AK Partili Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı Çorlu’ya davet ederek konferans verdiren AK Parti Çorlu İlçe Yönetimine seslenen Baysan,  “Dışarıdan belediye başkanı getirmesinler, gelsinler seçim nasıl kazanılır ben kendilerine anlatayım” diye seslendi. Albayrak da, “Bir belediye başkanının görevden alınmasına o parti başkanı karar vermez, vatandaş karar verir. Bırakıp gidenleri kendi Kadir (Topbaş) abinizden sorun. Tekirdağ’ın Kadir abisi 30 Mart 2019’a kadar bırakmayacaktır” dedi.

Taşkın Koruma Temel Atma Törenine konuşanÇorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan AK Parti İlçe yönetimine seslenerek, "Dışarıdan belediye başkanı getirmesinler, gelsinler ben kendilerine seçim nasıl kazanılır anlatayım" dedi. Baysan, "Her önüne gelen gelip de Çorlu’da ahkam kesmesin burası Çorlu, yani Çorlu'nun yüz ölçümü de 500 kilometrekare, yani öyle Seymen kadar bir yerden bir belediye başkanı gelip ‘Çorlu’da işler çok kötü falan’ demesin. Tecrübeli Belediye Başkanı arıyorlarsa dışarıya gitmeye gerek yok gelsinler bana ben seçimin nasıl kazandırılacağını kendilerine anlatırım ama anlatmam" dedi.

YAPTIĞIMIZ İŞLER ORTADA

Çorlu’nun dört dönemdir belediye başkanı olduğuna venüfusunun her yıl 10 bin kişi arttığınavurgu yapan Baysan, “Geçmişte de çok gelip gittiler Çorlu'da Belediyecilik çok geri dediler ama yazık nasıl bir hikmetse Çorlu halkı da her seferinde kat ve kat arttırarak oyunu Ünal Baysan'a ve Cumhuriyet Halk Partisine verdi.Demek ki bizde bir şeyler yapıyoruz ki bu halk bizi bu göreve layık görüyor" dedi.Başkan Baysan konuşmasının devamında, "İki tane söz söylemek istiyorum, bir tanesi yiğidi öldüreceksin hakkını yemeyeceksin, ikincisi de ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, burada kişinin aynası ve yansıttığı gerçek yaptığı işlerdir. İşte bizimde gerek Çorlu Belediyesi gerekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız işler ortadadır” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın iki akülü engelli aracını törenle dağıtmasını eleştiren Baysan, Çorlu Belediyesi’nin halka yaptığı sosyal yardımları reklam malzemesi olarak kullanmadığını söyledi.  Baysan, “elin oğlu iki tane engelli akülü aracı veriyor televizyona çıkıyor, işte bilmem ne belediyesi iki tane engelli akülü araç verdi. Biz yüzlerce veriyoruz, hiç bir zamanda o kişiyi rencide etmemek için ne televizyona nede basına çıkartıyoruz, bu kişiyle bizim aramızda ki mesele ama yaptığımız işleri vatandaşlarımız biliyor ve zamanı geldiğinde de takdir ediyor” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINI GÖREVDEN HALK ALIR

Baysan’ın ardından kürsüye çıkan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Partili belediye başkanlarının istifa ettirilip görevden alınmasını eleştirerek, “Biz halkımızın bize verdiği görev süresini tamamladıktan sonra halkımıza gidip biz bunu söz vermiştik bunu yaptık diye hizmetlerimizi anlatacağız. Ondan sonra da tamam mı devam mı diye halk karar verir vatandaş karar verir. Bir belediye başkanının alınmasına o parti başkanı karar vermez” dedi.

AK Parti Tekirdağ ve Çorlu yöneticilerinin basın toplantılarını ve belediyelere yönelttiği eleştirileri de yanıtlayan Albayrak, “Attığımız her temel atma ve her açılış rakip siyasi partileri rahatsız ediyor. Hemen arkasından basın toplantısı yapıyorlar.  O yanlış bu yanlış, yerel yönetimler yanlış. Malzemesisadece yerel yönetim olan bir siyasi parti, iktidar partisinin yerel yöneticilerinin başka malzemeleri yok. Referandumda da bunu kullandılar, seçimlerde de bunu kullandılar. Hâlâ bunu kullanıyorlar” dedi.AK Partili milletvekilleri ve yerel yöneticilerin yerel yönetim üzerinden siyaset yapmalarının eleştiren Albayrak, En son Çorlu’daki ilçe başkanlarının mesajı çok dikkatimi çekti. “Artık sandalyeyi koysam kazanır devri geçti” diyor. Arkadaş sen bunu bana deme. Geçmiş tarihi incelersen “odun koysam seçilir” zihniyetinin Türkiye’yi nereye getirdiğini çok iyi bilmeni istiyorum. Siyaset saygılı ve seviyeli olmalı arkadaşlar” dedi.

ÇORLUNUN KADİR ABİSİ BIRAKMIYOR

AK Parti yöneticilerinin eleştirilerine de karşı çıkan Başkan Albayrak, “Onlar her gün bir toplantı yapıp yerel yönetimleri tevil ederken bizler de her gün bir açılış veya temel atma töreni yapıyoruz. Hiç rahat olmayacaklar. Allah kısmet ederse 1 Temmuz’a kadar 9 projenin bitişini ve temel atmasını yapacağız. Onlar hep rahatsız olacaklar biz hep mutlu olacağız. Vatandaşın mutluluğu bizim mutluluğumuz” şeklinde konuştu. Orion Kavşağı’nda köprülü kavşak yapımı işinin Karayolları’na devredilmesi önerisi için de “Arkadaş bırakım biz yapalım yok. Kimin yapacağına halkımız karar verir. Onun için bırakıp gidenleri kendi Kadir abinizden sorun. Tekirdağ’ın Kadir abisi 30 Mart 2019’a kadar bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ