• Araçlar Artık Rahat Dönebilecek
  • Araçlar Artık Rahat Dönebilecek
  • Araçlar Artık Rahat Dönebilecek
Çorlu Güncel

Araçlar Artık Rahat Dönebilecek

  • 18 Nisan 2018
  • 1022 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda belediyenin yanından gelip Omurtak Caddesi’ne bağlanan yolun belli bir kısmını genişleterek araçların rahat dönmelerini sağlamak için yolu genişletme çalışması yapıyor.

Omurtak Caddesi’nin çift yönlü trafiğe açılmasıyla birlikte Çorlu Belediye Binası’nın yanındaki yoldan gelen trafikteki araçlar Omurtak Caddesi’ne bağlanırken dönüşlerde büyük zorluklar yaşıyordu. Belediye yetkilileri dönüşlerdeki yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak yolu büyüterek araçların rahat geçmelerini sağlamak istiyor. Belediye yetkililerine göre,  Cumhuriyet Meydanı’ndan beş metre içeri girerek yol genişleyecek araçlar yoldan trafiği engellemeden dönebileceği hesaplanıyor. Yetkililer, “Meydandan beş metre kadar içeri girdik, Çorlu Belediye Binası’nın yanından gelen trafik Omurtak Caddesi’ne bağlanırken araçların dönüşleri zor oluydu. Bu durumu ortadan kaldırmak için yolu genişleteceğiz. Önce Cumhuriyet Meydanı’nın belli bir kısmını kazdık, ve buraya beton dökeceğiz, beton döküldükten sonra yol genişlemiş olacak ve bu istikametten gelen araçlar rahatlıkla Omurtak Caddesi’ne dönebilecek” dedi.

DÖNÜŞLERDE SORUN YAŞANIYORDU

Cumhuriyet Meydanı’nın belediye ekiplerinin çalışmalarını gören vatandaşlar, “Omurtak Caddesi’ndeki trafiğin çift yön olmasıyla birlikte trafik çok yoğunlaştı. Belediyenin yanındaki yoldan gelen trafiğinde caddeye bağlanmasıyla iyice keşmekeş duruma düşüyor. Vakıflar İş Merkezi’nin önünde bulunan bu kavşakta ciddi trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle araçların dönüşlerinde sıkıntılar oluyor, Atatürk Meydanı’nın bulunduğu kısımdan aşağı doğru gelen trafik, dönüşlerde duruyordu. Çünkü araçlar dönemiyordu, şimdi bu çalışmayla birlikte biraz olsun bu sorun çözülecektir” dedi.

İmdat Şahin