• Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu
  • Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu
  • Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu
  • Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu
  • Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu
  • Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu
  • Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu
Çorlu Güncel

Teski Taşkın Sorununa Neşteri Vurdu

  • 17 Nisan 2018
  • 1307 Kez Okundu

Rumeli Mahallesi Dutluk Mevkii’ndeki su taşkınları ve yer altı suyu sorularını ortadan kaldırarak can ve mal kayıplarını ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla TESKİ tarafından yaptırılacak kanalizasyon inşaatının temeli atıldı. 8 ayda tamamlanacak Projenin 29 Kasım’da teslim edilmesi bekleniyor.

Sorunun Kaynağı Dere Yatağının Doldurulması

Plansız yapılaşma nedeniyle dere yatağı 12 metre doldurularak ve dereden gelen taşkın suları dikkate alınmadan yapılan yapılara su baskınlarının önlenmesi için hayata geçirilen projede, derenin kaynağındaki binalarda göllenmeden dolayı meydana gelen baskınlar da önlenecek.  TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, bu bölgedeki evlerde meydan gelen su sızmalarının ve sızan suların tahliyelerinde meydana gelen sorunların çözümü için 4 milyon 700 bin liraya yaklaşan maliyetli projeyi hayata geçirdiklerini aktardı. Başa, temel ama töreninde yaptığı konuşmada “Bu bölgede kanalizasyon hatlarında akışın engellenmesi nedeniyle rögarlarda taşmalar sonucu çevre kirliliği ile karşılaşılmıştır. Bu bölgede ev ve işyerleri mağdur oluyordu. Bu projemizle bunları engelleyeceğiz” dedi.

“Üzerimize Düşeni Fazlasıyla Yapıyoruz”

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı temel atma töreninde konuşmada, Bülent Ecevit Bulvarı’nın Çorlu Belediyesi tarafından 6 sene önce yapıldığını anımsatarak, “6 sene evvel buralarda hiç bina yoktu ve şimdiki durumu görüyorsunuz. İlerde buradan da bir bulvar geçecek. Devamlı olarak nüfus artışı var. Her sene 10 bin kişi geliyor. Bu kadar hızlı nüfus artışına rağmen gerek Çorlu Belediyesi, gerekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz” dedi.  Baysan, belediyeler için en kötü durumun yeraltı yatırımı olduğunu ifade ederek, bu yatırımların göz önünde olmaması nedeniyle seçimlerde vatandaşı etkilemediğini söyledi. Baysan, buna karşın vatandaşın sorunun çözmek üzere çalıştıklarını belirterek, “Herkes gördüğüne bakar hiç kimse alttaki yatırıma bakmaz. Ama insanları da rahat ettirebilmenin birinci amacı da ne olursa olsun altyapı sisteminin doğru kullanılabilir durumda olmasıdır” dedi. Baysan Dutluk Mevkii’ndeki proje ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir soruna çözüm getireceğini kaydetti. Baysan, “Burada Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin çok muazzam bu bölgeye hizmet eden ve genelde de yağmurlu havalarda vatandaşlarımızın yoğun olarak şikayet ettiği bir bölgeye gelmiştir, neşteri vurmuştur Neşter de ufak bir neşter değildir.  Bunun sayesinde buradaki vatandaşlarımız da büyük bir dertten kurtulacaktır” şeklinde konuştu.

“Eleştirilerden Asla Gocunmadık”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Çorlu’ya çok önem verdiklerini belirterek bu projelerin Çorlu’ya verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi. Projenin büyük bir sorunu çözeceğini dile getiren Albayak, “Burada bir yağmur yağdığı anda çektikleri sıkıntıdan dolayı bize sosyal medyada mesaj gönderip bizi tevil edenler bugün çözümün yapıldığı, temelin atıldığı toplantıya katılsalardı burada herhalde meydan dolardı. Ama biz bu eleştirilerden asla gocunmadık. Onları yapıcı uyarı olarak kabul ettik” dedi. Proje üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını belirten Albayrak, “Proje bizzat TESKİ tarafından hazırlandı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından da finansı sağlandı” dedi. Albayrak, “Çorlu’ya çok önem verdiğimizi baştan beri söylüyoruz. Tabii Çorlu İstanbul gibi, her sene büyüyor. TESKİ olarak 120 trilyon yatırım yapmışız Çorlu’ya. Çorlu bunun sonucunda elektrik kesildiğinde suların kesilmediği tek ilçe konumunda. Bu Çorlu’ya verdiğimiz önemi daha iyi ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Altyapı Projeleri Uzun Vadelidir

Açılışta son olarak kürsüye çıkan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin seçimlere kısa bir zaman kalmasına rağmen altyapı yatırımı yapmasının hizmet öncelikle bir anlayışla çalıştığının göstergesi olduğuna vurgu yaptı. Köprülü konuşmasında,  popülist politikaları da eleştirerek, “Belediyeler pek altyapı yatırımlarına girmek istemezler. Eğer Belediyeciliği bir görsel şov olarak görüyorsanız ve insanları hizmet yapıyoruz diye kandırıyorsanız altyapıya girmezsiniz. Üste görsel boyama yaparsınız. Bununla da vatandaşın önüne gidip oy istersiniz. Bazen başarılı olursunuz ama uzun vadede başarılı olamazsınız. Ama Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz doğru olanı yapıyor. Süreç ne olursa olsun, seçimlere ne kadar yaklaşılırsa yaklaşılsın altyapı çalışmasının belediyeciliğin en önemli hizmet alanı olduğunu görerek çalışmalarını devam ettiriyor” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa beton makinesinin butonuna basarak hep birlikte projenin temeli attılar.

SEYFİ GENÇ