• Şahinler Ortaokulu İkinci Kez Türkiye Finallerinde
Çorlu Güncel

Şahinler Ortaokulu İkinci Kez Türkiye Finallerinde

  • 17 Nisan 2018
  • 1692 Kez Okundu

Çorlu’da Eğitim Öğretim veren seçkin ve başarılı okullarından Şahinler Ortaokulu akademik başarısının yanında kültürel ve sportif başarılarıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor.

Çorlu Şahinler Ortaokulu Küçük Kızlar Voleybol Takımlarının Türkiye Finalisti olma başarısının sıcaklığı geçmeden Küçük Kızlar Badminton Takımı da Sakarya ilinde yapılan müsabakalar sonucunda namağlup olarak Elâzığ ilinde yapılacak Türkiye Finallerine katılmayı başardı. Böylelikle aynı anda iki farklı branşta Çorlu’muzu Türkiye Finallerinde temsil etme sevincini yaşattılar.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Şahinler Ortaokulu Müdürü Fatih Ersöz: “Eğitimin gelişmesinde ve nitelik kazanmasında ders faaliyetleri kadar ders dışı faaliyetlerin de önemli olduğu tüm sistemler tarafında kabul görmektedir. Bu nedenle sportif ve sanatsal faaliyetler öğrencilerimizin normal eğitim süreci içerisinde öğrendiklerini pekiştiren, bu öğrenimlerin yaşamla ilişkili olduğunu gösteren ve ayrıca öğrencilerimizin bir kuruma aidiyetlik geliştirmesine katkı sağlayan etkinliklerdir. Şahinler Ortaokulu olarak Bakanlığımızın ortaya koyduğu eğitim politikaları çerçevesinde öğrencilerimizin sanatsal ve sportif faaliyetler içerisinde yer almasını özendirici ve teşvik edici yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle de bu sene içinde yerel bazda uygulamaya koyduğumuz ŞENAY Projemizle okulumuzda sosyal faaliyetlerin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar ortaya koyduk. Bu çalışmaların neticesinde de hem sanatsal hem de sportif alanlarda okul tarihinde unutulmayacak başarılara imza attık. Bu başarılardan en sonuncusu da Okulumuz Küçük Kızlar Badminton Takımının Sakarya ilinde yapılan Türkiye Finallerine yükselme müsabakalarında gösterdiği performansla namağlup olarak Elazığ ilinde yapılacak Türkiye Finallerine katılmasıydı. Bu başarıyla da aynı anda iki farklı takımımızla Çorlu’muzu temsil edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki başarı bir tek sebebe bağlanacak kadar sığ bir olgu değildir. Bu başarıların arkasında görünmeyen kahramanların da olduğunun farkındayız. Bu sebepten başta görünen kahramanlarımız olan sporcu öğrencilerimiz olmak üzere onlara bu yolda tüm bildiklerini ve tecrübelerini onlara aktaran öğretmenlerimize ayrıca sağladıkları imkânlarla bu başarının altyapısını oluşturan velilerine bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.