• Ticaret Borsası'nda Yönetim Yola Devam Edecek
  • Ticaret Borsası'nda Yönetim Yola Devam Edecek
Çorlu Güncel

Ticaret Borsası'nda Yönetim Yola Devam Edecek

  • 16 Nisan 2018
  • 1979 Kez Okundu

Çorlu Ticaret Borsası 14 meclis üyesini belirlemek için sandık başına gitti. Tek liste gerçekleşen seçimde 9 yıldır Ticaret Borsası başkanlığını yapan Yüksel Ertan ve ekibi tekrar göreve geldi.

Seçime başkan adayı olarak Kılavuz Tarım Ürünleri Ticaret ve Sanayi Limited şirketi adına Yüksel Ertan beyaz listeyle girdi. Karşısında rakibi olmayan Yüksel Ertan, meclis üyeleri belirlendikten sonra başkanlığı kesin gözüyle bakılıyor. 9 yıldır Çorlu Ticaret Borsası başkanlık görevini yapan Yüksel Ertan ve ekibi, dört sene daha görevini yürütecek. 

Yüksel Ertan yaptığı açıklamada, “Tarımsal ürün alım satımını yapan firmalar bizim üyemiz olabiliyor. Ticaret Borsalarına üye olabilmek için bu şartları taşımaları gerekiyor. Birde birinci sınıf tacir olması gerekiyor” dedi. Çorlu Ticaret Borsası’nın 110 tane üyesi olduğunu belirten Yüksel Ertan, “Bugün yasaya göre 85 kişi oy kullanabiliyor, iki seneyi doldurmamış üyeler var onlar yeni çıkan yasaya göre oy kullanamıyor. Daha önceden kullanabiliyordu yeni çıkan yasayla birlikte kullanamıyor. Silivri, Çatalca, Çorlu, Yeniçiftlik, Gümüşyaka, bölgesel olarak Çorlu Ticaret Odası’na bağlı. Saray İlçemizin bir kısmı buraya bağlı ama yukarda da belirttiğimiz gibi sadece bu işleri yapanlar bizim üyemiz olabiliyor” dedi.  

ÇORLU’YA YENİ BİR TİCARET BORSASI BİNASI KAZANDIRDIK

Türkiye’deki bütün Ticaret Borsalarında meclisler 14 kişi oluyor, üye sayısı hiç fark etmiyor, 200 üyesi de olsa 2 bin üyesi de olsa meclis üye sayısı 14 kişi oluyor diyen Yüksel Ertan, “Biz aynı ekip aynı yönetim 9 yıldır bu görevi yürütüyoruz. Listemizi hiç değiştirmedik, iki dönemdir aynı listeyle devam ediyoruz. Arkadaşlarımız ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu ekip bu binayı yaptı, burası 30 dönüm arazi üzerine tarımsal depolama alanları yaptık. İlk göreve geldiğimiz zaman bu inşaatla herkes birebir çalıştık. Herkesin alın teri emeği vardır. Çorlumuza böyle bir bina kazandırdık. Daha önce eski bir binamız vardı, Borsa Meydanı diye adlandırılan yerde oda tarihi bir binaydı. Buraya taşındığımız zaman orayı tapuya tahsis ettik, tapu çok sıkışıktı, yeni binası olana kadar tapuya verdik. Şimdi de tarımsal bir firmaya verdik, o binayı korumak amaçlı” dedi.

LİSANS DEPOCULUĞU YAPMAK İSTİYORUZ

Trakya da Lüleburgaz ve Edirne de lisanslı depoculuk yapıldığını belirten Yüksel Ertan Çorlu Ticaret Borsası’nın da bunu yapmak istediğini belirtti. Ertan, “Lisanslı depoculuk yapmak istiyoruz, yeni yaptığımız bina buna müsait olmazsa dışarıda da yer kiralayıp veya satın alıp lisanslı depoculuk yapmak istiyoruz. Bunun içinde lisans başvurusu yapacağız, lisanslı depolama şu anda Lüleburgaz ve Edirne de var. Bizde Çorlu’da yapmak istiyoruz” dedi.

İmdat Şahin