• Sergi Büyük İlgi Gördü
  • Sergi Büyük İlgi Gördü
  • Sergi Büyük İlgi Gördü
  • Sergi Büyük İlgi Gördü
  • Sergi Büyük İlgi Gördü
  • Sergi Büyük İlgi Gördü
  • Sergi Büyük İlgi Gördü
  • Sergi Büyük İlgi Gördü
Çorlu Güncel

Sergi Büyük İlgi Gördü

  • 16 Nisan 2018
  • 1415 Kez Okundu

Bir Grup İnsan Sanat Topluluğu’nun Çorlu Kültür Binası’nda açılışını yaptıkları resim sergisi büyük ilgi gördü. Sergi’nin açışına Çorlulu Tiyatro Sanatçısı Orhan Kurtuldu ve çok sayıda Çorlulu sanatsever katıldı.

İnternet üzerinden bir araya gelen Bir Grup İnsan Sanat Topluluğu İstanbul’un çeşitli bölgelerinde ve Adana’da açtıkları sergilerin bir yenisini de Çorlu’da açtılar. 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde açılan sergiye Bir Grup İnsan Sanat Topluluğunun tüm sanatçıları katıldı. Sergi 20 Nisan tarihine kadar devam edecek, sanatseverler eski tarihi belediye binasında sergiyi ziyaret edebilir.

SANAT DÜNYANIN ORTAK DİLİDİR

Açılışta konuşan Çorlulu Tiyatro Sanatçısı Orhan Kurtuldu sanatın önemini vurguladı, Kurtuldu, “Kültür ve sanat etkinlikleri bir kentin en önemli zenginliğidir. Bir kentin zenginliğini ölçecekseniz, o kentte kültür ve sanat var mı yok mu diye bakmak lazım, önemli bir yazar Frederic Garcia şunu söylüyor, bir ülkenin yükseldiğini ya da çöktüğünü gösteren bir parametredir sanat. O nedenle sanatla ölçeceksiniz bir kentin bir ülkenin gelişmişliğini. Bir Grup İnsan ne yapabilir, bir grup insan dünyayı değiştirebilir. Bir Grup İnsan dünyayı savaşa karşı koruyabilir, dünyanın savaşa sürüklendiği bir süreçte bir grup insan sanatla tanka, topa, tüfeğe, füzeye baş kaldırabilir. Sanatın gücü sadece gördüğünüz, tiyatro, bale, resim, sinema değil onun toplumda yarattığı duygu ve düşüncelerdir. Bu nedenle sanatçıların yan yana gelmesi o gücü oluşturur. O nedenle dünyalı ülkeler birbirleriyle savaştığında, barış elçisi olarak sanatçıları göndermişlerdir. Her halde bunun bir nedeni olsa gerek. Yani sanatçılar aynı dili konuşan insanlar olduğu için barış elçisi olmuşlardır. Çünkü sanat dünyanın ortak dilidir. Dünyanın neresine giderseniz gidin o ülkenin dilini bilemeyebilirsiniz, ama bir ressamın bir resmine baktığınız zaman çok şey anlarsınız, o bize çok şey anlatmış olur” dedi.

SANATIN BASKI ALTINA ALINDIĞI BİR ORTAMDA, SIĞINILACAK LİMAN OLDUK

Çorlu’da Bir Grup İnsan Sanat Topluluğunun sergi açmasını sağlayan sanatçı Hakan Sarıhan sergiyle ilgili konuştu. Sarıhan, “Bir Grup İnsan önce İstanbul’daki birkaç galeride daha sonra Adana’da şimdi de Çorlu’da sergi açtı. İlerde Kıbrıs’ta bir sergi açmayı düşünüyoruz. Bu şekilde sergilerimiz gündemde, bu süreçlerde Bir Grup İnsan Sanat Topluluğu’nda sayımız arttı. Bizim içimizde akademisyenler, öğretim görevlileri, resim öğretmenleri çok değişik birikimlerde sanatçı var. Hepimiz sanatçıyız, birincil önceliğimiz sanat. Ortamın bu kadar sıkıştığı, sanatın bu kadar baskı altına alındığı, hayatımızdan dışlanmaya başladığı bir ortamda, sergi açma maliyetlerinin çok yükseldiği bir ortamda bu adeta sığınılacak bir liman oldu ve böyle sergiler açmaya, kendini ifade etmeye fırsat oldu. Toplumdan dışlanmaya çalışan sanatta var olma gayreti olarak bize bir misyon kazandırdı. Bu misyon çerçevesinde her yerde bu kültür sergileri yapmayı düşünüyoruz. Çorlu’da olmam dolayısıyla, bende Çorlu’da bu sergiyi oluşturdum. Arkadaşlarda destek verdiler sağ olsunlar” dedi.

İmdat Şahin