• Günlük Kazancını Mehmetçik Vakfına Bağışladı
Çorlu Güncel

Günlük Kazancını Mehmetçik Vakfına Bağışladı

  • 14 Nisan 2018
  • 1558 Kez Okundu

Tekirdağ Merkezde 1951’den beri faaliyet gösteren Saray Pide işletmesinin sahibi Müjgan Deniztaş, Zeytindalı harekatı ile Afrin’de destan yazan Mehmetçiğe destek olmak için bir günlük kazancını Mehmetçik vakfına bağışlama kararı aldı. Tekirdağ’da direkleraltı diye bilinen ailesinden kalma dükkanının önüne astığı pankart ile kampanyanın duyurusunu yapan Deniztaş yaptığı açıklamada “Vatan savaşı” vurgusu yaptı.

MEHMETÇİK VATAN SAVAŞI VERİYOR.

Mülgan Deniztaş yaptığı açıklamada “Mehmetçik Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve bizim can güvenliğimiz için terör örgütleri ile çarpışıyor. Bir Vatan savaşı veriyor.  Zeytindalı Harekatı ile kahraman Mehmetçik desten yazıyor.  Bizim yüreğimizde terör örgütleri ile çarpışan Mehmetçik ile birlikte atıyor. Bende bir Türk kadını, Türk esnafı, aynı zamanda bir Türk çalışanı olarak ordumuzun yanında olduğumuzun mesajını vermek için bu kampanyayı düzenledim.  Kazancın Mehmetçik vakfına bağışlanacak olması nedeni ile değişik siyasi partilerden, kitle örgütlerinden, derneklerden olumlu tepkiler aldım. Vatan hepimizin vatanı, Türkiye hepimizin Türkiye’sidir. Bizlerin bu vatandan başka gidecek yerimiz yok. Türkiye için değil paramız, canımız, kanımız ve hatta varlığımız Türk milletine armağan olsun”  şeklinde konuştu.

KONU MEHMETÇİK OLUNCA BİRLİK BERABERLİK SAĞLANIYOR

Kampanya’ya destek veren Türkiye Emekli Subaylar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Em.Alb. Recep Yıldız’da yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) Türkiye’nin Güneydoğusunda Irak’ta Suriye’de terör örgütlerine karşı başarılı bir savaş icra ediyor. Türkiye Stratejik konumu itibarı ile tehditlere maruz kalıyor. Gönlümüz tek bir askerimizin dahi burnunun kanamaması ancak savaş halinde yaralanmalar olabiliyor, gazi ve şehitlerimiz olabiliyor. TSK’nin kurmuş olduğu Mehmetçik vakfı da ülkesi ve milleti için canını feda eden kahraman Mehmetçiklerin ve gazilerin ailelerine, geride kalan yakınlarına maddi destek sunmak için kurulmuş bir vakıftır. Az evvel gördüm ki konu Mehmetçik olunca birlik bütünlük sağlanıyor. Buda bizi çok mutlu ediyor. Bu kampanyaların çoğalmasını temenni ederek kampanyayı düzenleyen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Müjgan Deniztaş’ın yapmış olduğu anlamlı etkinliğe siyasi partiler, STK’lar ve Tekirdağ halkı büyük destek verdi.

İmdat Şahin