• Oflu Hoca Çorlu'da
  • Oflu Hoca Çorlu'da
  • Oflu Hoca Çorlu'da
Çorlu Güncel

Oflu Hoca Çorlu'da

  • 13 Nisan 2018
  • 1865 Kez Okundu

Çekimleri Lüleburgaz’da yapılan Oflu Hoca Trakya’da filminin oyuncu ve yapım ekibinin de katıldığı galası Çorlu Orion AVM’de yapıldı. Galadan önce oyuncular Silverside Hotel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DEVAM FİLMİ ÇORLU’DA ÇEKİLECEK

Adem Kılıç ve Serkan Karaaslan’ın yönettiği Oflu Hoca Trakya’da filminin başrollerini Çetin Altay ve Gökhan Yıkılkan paylaşıyor. Film, geçtiğimiz Ekim ayında Lüleburgaz’ da çekildi. Karadenizli bir Hocanın maceralarının anlatıldığı serinin 6. filmi Trakya’da geçiyor. Filmin yapımcıları Trakya’da çekilecek yeni filmi Çorlu’da çekmek istediklerini açıkladı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’nun ulusal basında sanayisi ve tarımıyla anıldığını anımsatarak, “İnşallah ilerleyen süreç içerisinde kültür yatırımlarıyla, kültür sanat hayatıyla da ulusal basında var olacağını ümit ediyorum” dedi. Sarıkurt, “Biraz geç bir araya gelmemiz dolayısıyla filmin çekildiği alanda olma imkânını kaçırdık fakat ilerleyen süreçlerde bir araya gelip şehrimizde de bir film, bir etkinlik yapılmasını arzu ediyoruz” dedi.

DAHA FİLM ÇIKMADAN ELEŞTİRİYORLAR

Sosyal medyada film ile ilgili yapılan Trakya şivesi ile ilgili eleştiriler üzerine bir soruya yanıt veren filmin başrol oyuncusu Çetin Altay eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, “Şive ile ilgili bütün her şeyi daha film çıkmadan eleştirmeye başladılar” dedi. Askerliğini Çorlu’da yaptığı için Trakya şivesine aşina olduğunu belirten Altay, daha önce de başka yerlerde Trakya şivesini kullandığını açıkladı.  Altay, “Çorlu 1999’dan buyana çok değişmiş. Her yerini çarşı izninde yürüyerek geziyorduk. Şimdi çok gelişmiş, değişmiş, modernleşmiş. Benim çay ocağı olarak gördüğüm yerlerde koca koca binalar yükseliyor. Tanıyamadım, cidden tanıyamadım. İyi yönde değişmiş gördüm” dedi.

FİLM ŞİVE KOMEDİSİ DEĞİL

Filmin yapımcısı Emin Albayrak da Oflu Hoca serisinde toplam 5 film çektiklerini belirterek, “Altıncısının da artık mizahı güçlü bir bölge olsun istedim. Bu bölge de gerçekten mizahı güçlü bir bölge. Film şive komiği değil, şive üzerinden eleştiri yapmak hafiflik. İnsanlarını da yakinen tanıyorum, biliyorum. Farklı bir mizah unsuru da var. Karadeniz mizahını beş filmde bayağı ele aldık. Şimdi Trakya’dayız. Beli bundan sonra Urfa’ya gideriz. Memleketimizin her köşesine gitmek isteriz biz. İstanbul’a sıkışıp kalmayalım.En az bir tane daha Trakya filmi gelecek. Çorlu’da çekmek istiyoruz.” dedi.

Seyfi Genç