• Kanalizasyon Suyu, Bodrumlara Geri Basıyor
  • Kanalizasyon Suyu, Bodrumlara Geri Basıyor
  • Kanalizasyon Suyu, Bodrumlara Geri Basıyor
  • Kanalizasyon Suyu, Bodrumlara Geri Basıyor
Çorlu Güncel

Kanalizasyon Suyu, Bodrumlara Geri Basıyor

  • 13 Nisan 2018
  • 1509 Kez Okundu

Kemalettin Mahallesi Boyacılar Sokak’ta bulunan evlere kanalizasyon suları geri basıyor. Boyacılar Sokak’ta oturan Naim Karıman durumu gazetemize anlattı. Karıman, “Geri basan sular bodrumlara doluyor, evlere kokudan giremiyoruz, misafirlerimiz de gelmiyor” dedi.

Kemalettin Mahallesi’nde alt yapı sıkıntısının olduğunu söyleyen mahalle sakini Naim Karıman, “Mahallemizde alt yapı sorunları çok fazla var. Özellikle bizim bulunduğumuz Boyacılar Sokak’ta sıkıntılar daha fazla oluyor. Logarlar doluyor ve su geri basıyor, geri basan sular bodruma doluyor, apartman çok pis kokuyor, evlere kokudan girilmiyor, misafirlerimizde kokudan dolayı gelmiyoruz diyorlar” dedi.

 İKİ GÜNDE BİR AÇMAYA GELİYORLAR

Tıkanmanın çok sık yaşandığını anlatan Naim Karıman, “Bu sokakta kanalizasyonda tıkanmalar çok fazla oluyor. TESKİ’yi arıyoruz, geliyorlar açıyorlar, açıyorlar fakat her gelip açmalarında 120 lira yazıyorlar. 120 lirayı da su faturasına yansıtıyorlar, ister öde ister ödeme, ödemez isen suyunu kesiyorlar” diyen Karıman, “diğer apartmanlar da aynı sıkıntıyı yaşıyor” dedi. Naim Karıman, “Sadece bizim apartmanda değil, Boyacılar Sokak’ta bulunan apartmanlara da kanalizasyon suları geri basıyor. Burada üç tane logar bulunmakta birisi bizim evin önünde bulunuyor, diğer apartmanların önünde bulunan logarlarda da tıkanma yaşanıyor, onlarda TESKİ’ye haber verip açtırıyorlar. Belediye açıyor birde üzerine para veriyoruz. Paraya itiraz ettiğimizde ise gelip belediyeye itiraz edin diyorlar, işimizi gücümüzü bırakıp birde bunlara itiraz etmek için uğraşacağız” dedi.

Apartman Kokuyor Diye, Misafir Gelmiyor

Tıkanıklık yaşandığı zaman suların bodrumlara bastığını kaydeden Naim Karıman, “Bu alt yapı bildiğimiz kadarıyla 1970 sonlarına doğru yapıldı, o günden bu güne kadar da değiştirilmedi. Kanalizasyon künkleri küçük sokakta bulunan yükü taşımıyor, bu nedenle kanalizasyon suları geri basıyor. Geri basan sular bize büyük zararı var, apartmanlarımız çok kokuyor, evlerde oturamıyoruz, misafirlerimiz gelmiyor, apartman kokuyor diye. TESKİ’nin bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

İmdat Şahin