• Ergene Yolu Ağustos'ta Bitecek
Ergene

Ergene Yolu Ağustos'ta Bitecek

  • 12 Nisan 2018
  • 2052 Kez Okundu

Ergene’nin Sağlık Mahallesindeki çileye dönüşen D-100 karayolu yapımı için ihaleyi alan firmanın ekipleri, yeniden çalışmaya başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, kendileri tarafından ihale edilen yolun yapımının Ağustos’ta tamamlanacağını duyurdu.

Ergene-Çorlu arasındaki karayolunun Sağlık Mahallesi kesiminde geçtiğimiz yıl başlanan fakat hava şartları nedeniyle ara verilen yol yapım çalışmaları yeniden başladı. Firma ekipleri süreci hızlandırmak için yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yol ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ergenedeki 2,5-3 kilometrelik yolun zemini gerçekten çok kötü durumdaydı. Bakım ve yenilemeye ihtiyacı vardı. Şu anda müteahhide verilen yasal süre devam ediyor. Orada bir takım altyapı çalışmaları da vardı. Orada bir aksilik olmazsa bu bene Ağustos ayında bitirmiş olacağız. Mutlaka bitecek. Bittiği zaman da çok rahatlayacağız” dedi. Albayrak, yol yapımının Ağustos ayında bitmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de müteahhit firma ile irtibat halinde olacağını ve bitirmek üzere zorlayacağını söyledi.

SEYFİ GENÇ