• Tiyatro'da Izleyici Skandalı
Ergene

Tiyatro'da Izleyici Skandalı

  • 09 Nisan 2018
  • 2414 Kez Okundu

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Trakya Turnesi kapsamında Trakya’daki il ve ilçelere sahneye çıkan Bayrak isimli oyun, Ergene’de izleyicilerin skandal tepkisiyle karşılaştı. Oyunun 13 yaş ve üstü olmasına karşın küçük çocuklarıyla salona girmeye çalışan bazı izleyiciler, çocuklara izin verilmemesi üzerine Devlet Tiyatrosu görevlilerine zorluk çıkardı.

Oyunun başlamasından sonra da cinayet ve aile ilişkilerini anlatan dram türündeki oyunda sahnede sigara içilmesi üzerine tepki gösteren bazı izleyiciler, salonu terk etti.

Gazetemizin bilgilerine başvurduğu kaynaklar, Türk bayrağı veya Atatürk posterleriyle oyuna gelinmesinin söz konusu olmadığını, olayın tamamen çocukların oyuna alınmamasından kaynaklı gerginlik üzerine yaratılmak istenen provokasyondan ibaret olduğunu açıkladı. Gazetemize bilgi veren bir görgü tanığı ise, içerde kalan izleyicilerin oyunu sonuna kadar izlediklerini ve oyun sonunda da ayakta alkışladığını söyledi.

Trakya turnesi kapsamında Edirne ve Kırklareli’nin yanı sıra Tekirdağ’ın Muratlı, Çorlu gibi ilçelerinde de oynanan oyunun herhangi bir tepkiyle karşılanmadığı öğrenildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili bir basın açıklamasa yapacağı öğrenildi.

SEYFİ GENÇ